עוגת שוקולד הקסם השחור – חלבית

google analytics במתכון זה צפו 1,668,189 גולשים

זאת העוגה ש"הפילה את חמותי מהכיסא" הרי לכם מתכון לעוגת שוקולד שהיא לפחות בת 30 שנה, אחת העוגות הכי טעימות שאכלתי. היא עשירה, נימוחה, עסיסית ופשוטה להכנה. פעם אחת ניסיתם, התמכרתם!

חברים יקרים, אין טעות במתכון יש להשתמש גם בקמח תופח וגם באבקת אפיה. כמות המסה מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 26 ולתבנית גדולה חד פעמית (לא הענקית ולא הבינונית). המסה דלילה יחסית וזה בסדר. השוקולד שאמורים ליצוק על העוגה אמור להיות קר והעוגה אמורה להיות חמה. אפשר גם בלי מיקסר עם מטרפה ידנית עד שכל הרכיבים מתגבשים ולהוסיף בהדרגה את השמן בסוף. (להכניס את כל הרכיבים אחד אחרי השני לפי הסדר במתכון) 2 כוסות סוכר זו לא טעות העוגה יוצאת פצצה. לא מתוקה מידי. לשים את העוגה בשלב האמצעי של התנור, לא להוציא את העוגה לפני הזמן ולא לפתוח את התנור באמצע האפיה לראות מה שלומה. אפשר לפתוח את דלת התנור רק לאחר 40 דקות, לנעוץ קיסם עץ, אם הקיסם לא יוצא נקי לסגור מיד את דלת התנור ולבדוק שוב לאחר 5 דקות. ב ה צ ל ח ה !

 

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (3.9 /5)
  • 98 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל - 180 מעלות חום. מנפים 2 כוסות קמח תופח עם אבקת אפיה ומניחים בצד.
  2. מכינים את העוגה - מכניסים לקערת המיקסר 2 כוסות סוכר, 2 כוסות קמח תופח + אבקת אפיה, סוכר וניל, חצי כוס שוקולית, חצי כוס קקאו, מערבלים דקה, מוסיפים 4 ביצים ו - 2 כוסות חלב חם. מערבלים את כל המרכיבים 2 דקות במהירות גבוה.
  3. לאחר 2 דקות / שכל המרכיבים מתגבשים מוסיפים בהדרגה (ב - 5 פעימות) כוס שמן ומערבלים 2 דקות נוספות. מכבים את המיקסר, משמנים תבנית מלבנית חד פעמית גדולה (לא הענקית ולא הבינונית!) 25/30 ויוצקים לתוכה את המסה. אופים 45 דקות / כשקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, העוגה מוכנה.
  4. מכינים את קרם השוקולד - מכניסים שמנת מתוקה לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית עד שהשמנת מתוקה חמה ומבעבעת מעט. כשהשמנת חמה מכבים להבה, שוברים לקוביות 150 גרם (חבילה וחצי) שוקולד מריר, מכניסים לתוך הסיר ומערבבים עד שהשוקולד נטמע בשמנת. (במידה והתקבל קרם בהיר, מניחים את הסיר על הלהבה הכי נמוכה בכיריים ומערבבים עד שמקבלים קרם שוקולד כהה יותר) את חצי חבילת השוקולד הנותרת מניחים בצד.
  5. יוצקים חצי מכמות הקרם שוקולד מהסיר לקערית ומניחים בצד.
  6. שוברים לקוביות את חצי חבילת השוקולד שנותרה, מוסיפים לקרם השוקולד שנותר בסיר. מערבבים עד שהשוקולד נטמע בקרם ומניחים בצד.
  7. כשמוציאים את העוגה מהתנור מחוררים חורים בכל שטח העוגה בעזרת קיסם עץ. (כ - 20 חורים) יוצקים על העוגה כשהיא חמה את קרם השוקולד הדליל מהקערית וממתינים 5 דקות.
  8. לאחר 5 דקות יוצקים על העוגה את קרם השוקולד הסמיך מהסיר, מצננים, מכסים את העוגה בנייר כסף ומעבירים למקרר.
  9. הכנסתם את העוגה להריון? הסיבות: לא חיממתם תנור מראש, לא ערבלתם היטב את המרכיבים היבשים או שהתנור היה חם מידי. אם משתמשים בתבנית קפיץ חשוב מאד לאטום אותה היטב כיוון שהמסה מאד דלילה ובמידה ואין איטום טוב תהיה לכם נזילה רצינית מהתבנית.

מתכונים קשורים

Translate »