עוגת לימון בחושה במילוי קוקוס

google analytics במתכון זה צפו 4,066 גולשים

עוגת לימון בחושה במילוי קוקוס. העוגה טעימה, מיוחדת ולא מסובכת להכנה. ה"מאמץ" בהחלט משתלם.  

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הסירופ - בסיר קטן על להבה נמוכה מחממים 2 כפות סוכר, רבע כוס מיץ לימון טבעי, עד להמסת הסוכר תוך כדי ערבוב, מכבים להבה ומניחים בצד. מדליקים תנור ל - 180 מעלות טורבו. מנפים כוס + 3/4 כוס קמח עם אבקת אפיה ומניחים בצד.
  2. מכינים את המילוי - מקציפים 2 חלבונים לקצף לבן. כשהקצף נעשה לבן מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר, רבע כפית קרם טרטר, קורט מלח, 2 כפות קמח וממשיכים להקציף במהירות גבוה לקצף לבן ונוקשה. מכבים את פעילות המיקסר, מעבירים את המסה לקערה אחרת, מטמיעים בעזרת מרית 2 כוסות קוקוס לקצף החלבונים ומניחים בצד.
  3. מכינים את העוגה - מכניסים לקערת המיקסר 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, כוס ורבע סוכר ומערבלים עם וו גיטרה 3 דקות במהירות בינונית. מכבים את פעילות המיקסר ובעזרת מרית מגרדים את הקרם שנדבק לדפנות, למרכז הקערה וממשיכים לערבל.
  4. מוסיפים 4 ביצים בטמפרטורת החדר בזו אחר זו בהפרשים של 2 דקות האחת מהשנייה. (לא מכניסים את כל הביצים יחד למיקסר!)
  5. לאחר שחלפו 2 דקות מהקצפת הביצה האחרונה מפסיקים את פעילות המיקסר מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים חצי גביע יוגורט, כוס קמח מנופה עם אבקת אפיה וממשיכים להקציף במהירות בינונית כדקה / עד שהמסה מאוחדת ומפסיקים את פעילות המיקסר.
  6. שוב מפסיקים את פעילות המיקסר מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים את חצי כמות היוגורט הנותרת , 3/4 כוס קמח מנופה עם אבקת אפיה, גרידת לימון מלימון שלם ומערבלים עד שמתקבלת מסה אחידה ללא הבדלי צבע וגושים.
  7. משמנים בחמאה 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מעוצבת, מעבירים חצי מהמסה ל - 2 התבניות. על גבי המסה משטחים בעזרת מרית את קצף הקוקוס, מעל קצף הקוקוס יוצקים את כמות המסה הנותרת ומעבירים לתנור.
  8. אופים כ- 40 דקות. לאחר 35 דקות מבצעים את בדיקת הקיסם. קיסם יבש מעיד על עוגות מוכנות.
  9. אם מכינים את המסה בתבניות אינגליש קייק, מיד שהעוגות יוצאות מהתנור מספיגים אותן בעזרת מברשת סיליקון בסירופ. אם מכינים את המסה בתבנית מעוצבת (משומנת היטב בחמאה) ממתינים לצינון מלא של העוגה ורק לאחר מכן הופכים אותה ומספיגים בסירופ.

מתכונים קשורים

Translate »