עוגת חלבה שוקולדית בחושה

google analytics במתכון זה צפו 7,481 גולשים

עוגת חלבה שוקולדית בחושה, רכה ועסיסית. טעם החלבה עדין ומשתלב נפלא עם הקקאו.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (4.8 /5)
  • 2 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מדליקים תנור ל - 180 מעלות טורבו. משמנים תבנית בקוטר 24 או 2 תבניות אינגליש קייק או סיר פלא בחמאה ומניחים בצד. מנפים 1 כוס + 3/4 קמח עם אבקת אפיה ומניחים בצד.
  2. מכניסים לקערת המיקסר 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, כוס ורבע סוכר ומערבלים עם וו גיטרה 3 דקות במהירות בינונית. מכבים את פעילות המיקסר, בעזרת מרית מגרדים את הקרם שנדבק לדפנות, למרכז הקערה וממשיכים לערבל.
  3. מוסיפים 4 ביצים בטמפרטורת החדר בזו אחר זו בהפרשים של 2 דקות האחת מהשנייה (לא מכניסים את כל הביצים יחד למיקסר!).
  4. לאחר שחלפו 2 דקות מהקצפת הביצה האחרונה מפסיקים את פעילות המיקסר מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים חצי מיכל יוגורט, כוס קמח מנופה וממשיכים להקציף במהירות בינונית כדקה / עד שהמסה מאוחדת ומפסיקים את פעילות המיקסר.
  5. מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים את חצי מיכל יוגורט הנותר, 3/4 כוס קמח הנותר ומערבלים עד שמתקבלת מסה אחידה ללא הבדלי צבע וגושים.
  6. מעבירים שליש מהמסה לקערה אחרת, מוסיפים 3 כפות ממרח חלבה (אם הממרח נוקשה מחממים אותו 20 שניות במיקרוגל), 2 כפות קקאו ומערבבים היטב בעזרת מרית.
  7. ממלאים 2 תבניות אינגליש קייק במסה הלבנה, מעליה יוצקים את המסה החומה ומקפלים בתנועות מעגליות את המסה החומה ללבנה בעזרת מזלג.
  8. מעבירים לתנור ואופים - 40 דקות. לאחר 40 דקות מבצעים את בדיקת הקיסם. קיסם יבש מעיד על עוגה מוכנה.

מתכונים קשורים

Translate »