Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עוגת גבינה פירורים אפויה

google analytics במתכון זה צפו 9,930 גולשים

עוגת גבינה פירורים אפויה סופר ממכרת. טעימה בטירוף ונפלאה להגשה.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הבצק - מנפים את הקמח ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים 200 גרם קוביות חמאה קרה, 100 גרם סוכר, גרידת לימון מלימון קטן ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה אחת ומעבדים עד לקבלת מסה פירורית. מוציאים את המסה מהמעבד מזון, אוספים לכדור, משטחים את הכדור ל"פיתה עבה", עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעתיים. (חשוב לא להתעסק יותר מידי עם הבצק)
  2. לאחר שעתיים מדליקים תנור ל - 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בצד.
  3. מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש. את השליש מגרדים במגרדת גסה לתוך תבנית אחרת עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומחזירים למקרר. מקמחים משטח עבודה, מפזרים מעט קמח על הבצק ולשים לקבלת בצק במרקם אחיד. מרדדים את הבצק לעלה בעובי ס"מ ומניחים על גבי נייר האפיה בתבנית. מכניסים לשלב האמצעי בתנור ואופים כ - 20 דקות / עד שהמאפה מזהיב (לא יותר).
  4. לאחר שהתבנית שהתה בתנור 10 דקות מתחילים להכין את בלילת הגבינה. מכניסים לקערת מיקסר מצוידת בוו בלון 5 ביצים ומקציפים במהירות בינונית עד שמתקבל קצף צהבהב ותפוח. מוסיפים בהדרגה כוס ורבע סוכר וממשיכים להקציף כשתי דקות. במקביל טורפים 500 גרם גבינה לבנה, 200 גרם שמנת חמוצה, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, 2 כפות קורנפלור בקערה נפרדת, עד לקבלת מסה חלקה.
  5. מקפלים את הביצים המוקצפות למסה של הגבינות בהדרגה, בעדינות ומניחים בצד. מוציאים את התבנית מהתנור, מעלים את חום התנור ל - 200 מעלות. מניחים על הבצק רינג בקוטר 26 גובה 8 ודוחסים אותו לתוך הבצק. משמנים את הדפנות בחמאה, יוצקים מיד את הבלילה לתוך הרינג ומפזרים את פירורי הבצק ששהו במקרר מעל המסה כך שפירורי הבצק יכסו את כל העוגה.
  6. מכניסים לשלב האמצעי בתנור ואופים 10 דקות. לאחר 10 דקות מורידים את חום התנור ל - 150 מעלות ואופים 45 דקות נוספות. לאחר 45 דקות מוציאים את העוגה מהתנור, מפרידים בעדינות את העוגה מדפנות הרינג בעזרת סכין דקה ומכניסים חזרה לתנור המכובה למשך שעה. כשהעוגה יוצאת מהתנור מפדרים באבקת סוכר.
  7. הערות: ניתן להכין את העוגה בתבנית רגילה ולא ברינג. מרדדים דק 2/3 מהבצק, מניחים בתבנית גדולה, עגולה או מלבנית, אופים 20 דקות / עד הזהבה וממשיכים לפי המתכון.

מתכונים קשורים

Translate »