Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עוגת גבינה ושוקולד

google analytics במתכון זה צפו 22,934 גולשים

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד. את העוגה הזאת לא כדאי לפספס בחג השבועות. אחת הטעימות! הבאתי אותה בערב החג למשפחה וקצרתי אין סוף מחמאות.

דרוג המתכון

  • (5 /5)
  • 4 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מערבבים את שקית הג'לטין עם שליש כוס מים קרים ומניחים בצד. (מערבבים מידי פעם).
  2. מכינים את התחתית - ממיסים 100 גרם חמאה ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים. 200 גרם ביסקוויטים, 3 כפות סוכר וטוחנים עד לקבלת אבקת ביסקווטים לחה. (בערך 2 / 3 דקות).
  3. מניחים בתחתית תבנית קפיצים בקוטר 26 ס"מ נייר אפיה, מרפדים את התבנית בשקף ברוחב 6 ס"מ, מעבירים לתבנית את תערובת הביסקוויטים מהדקים היטב לתחתית התבנית ומניחים בצד.
  4. מכינים את המלית - מכניסים לתוך קערת המיקסר 500 גרם גבינה לבנה, 250 גרם גבינת טוב טעם, 100 גרם שמנת חמוצה, 200 גרם אבקת סוכר, כפית תמצית וניל אמיתית ומקציפים במהירות גבוהה 5 דקות. מוסיפים בהדרגה 2 מכלי שמנת מתוקה. (באטיות בזה אחר זה תוך כדי הקצפה)
  5. בינתיים מכניסים את הכוס עם הג'לטין למיקרו לכ - 25 שניות / עד לקבלת נוזל שקוף וסמיך. כשהנוזל נעשה שקוף מפסיקים את פעילות המיקסר. מוציאים 4 כפות מהמסה של הגבינות לכוס ומערבבים (כך מבצעים השוואת טמפרטורה), מוסיפים את המסה מהכוס לתערובת הגבינות בהדרגה ומקציפים כל הזמן עד להטמעה במלית כ - 2 דקות. יוצקים את המלית על בסיס העוגה ומכניסים למקרר להתייצבות ל - 5 שעות לפחות ואפשר גם ךמשך הלילה.
  6. מכינים את הציפוי - מחממים את השמנת מתוקה על להבה נמוכה כ - 2 דקות. כשהשמנת מתוקה מגיעה לסף רתיחה מכבים להבה. לאחר שמכבים להבה שוברים 100 גרם שוקולד לקוביות, מוסיפים לסיר, מערבבים לקבלת קרם חלק ומניחים בצד.
  7. כשקרם השוקולד בטמפרטורת החדר יוצקים אותו על מלית הגבינה ומנערים את התבנית כדי שהשוקולד יכסה את הגבינה. מגרדים במגרדת גסה 50 גרם שוקולד לבן ומפזרים על העוגה.

מתכונים קשורים

Translate »