Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עוגת גבינה בסיר של ג'חנון

google analytics במתכון זה צפו 21,607 גולשים

מתכון לעוגת גבינה בסיר של ג'חנון בקוטר 20 ס"מ. להתעלף כמה טעים יצא! (ניתן להכין את העוגה בסיר בקוטר 22 ס"מ ו – 24 ס"מ)

דרוג המתכון

  • (3.5 /5)
  • 5 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. 40 דקות לפני הכנת העוגה מניחים על השיש את הגבינות והביצים. לאחר 40 דקות מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה במים מדליקים תנור ל - 240 מעלות, מניחים את רשת התנור בשלב הראשון התחתון ומכינים את העוגה.
  2. מכניסים לתוך קערה 500 גרם גבינה לבנה, 2 שמנת חמוצה, 1 יוגורט טבעי וטורפים היטב. מוסיפים 7 חלמונים, 5 כפות קמח, 3 כפות קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, 3/4 כוס סוכר (150 גרם), 2 כפיות תמצית וניל אמיתית, טורפים היטב עד לקבלת מסה חלקה ומניחים בצד.
  3. מכניסים לקערת המיקסר 7 חלבונים ומקציפים כדקה במהירות גבוה עד שמתקבל קצף לבן. מוסיפים חצי כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבלת קציפה נוקשה אבל לא נוקשה מידי. מעבירים את הקציפה לקערה עם הגבינות, טורפים בעדינות עד להטמעת הקציפה במסה ומניחים בצד.
  4. משמנים סיר אלומיניום של ג'חנון בקוטר 20 ס"מ (ניתן להכין גם בסיר בקוטר 22 ס"מ ו - 24 ס"מ), גוזרים עיגול נייר אפיה, משמנים בחמאה משני הצדדים ומרפדים את תחתית הסיר. חוצים נייר אפיה אחר, משמנים אותו משני הכיוונים ומרפדים את דפנות הסיר כך שהנייר יצא החוצה מהסיר (אין צורך לגזור את הנייר). מעבירים את המסה לסיר ואופים כ - 10 דקות. מורידים את התנור ל - 160 מעלות, אופים חצי שעה, מוציאים את העוגה מהתנור ומפרידים בעדינות את העוגה מדפנות הסיר (כדי שהעוגה לא תתבקע), מחזירים לתנור ואופים כ 25 דקות נוספות / עד שרואים שהעוגה רוטטת באמצע ובשוליים יציבה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לפחות עוד 4 שעות בתנור.
  5. מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים למקרר להתייצבות במהלך הלילה.

מתכונים קשורים

Translate »