Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עוגת גבינה אפויה עם פטל ושוקולד לבן

google analytics במתכון זה צפו 3,887 גולשים

עוגת גבינה אפויה עם פטל ושוקולד לבן עדינה ורכה. ממש נמסה בפה. קבלו מתכון לא מסובך לעוגה סופר טעימה.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. לילה קודם מסננים את הנוזלים מהגבינות. מכניסים את כל הגבינות למסננת ממש צפופה, את המסננת מניחים עם קערה, עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר. למחרת, 40 דקות לפני הכנת העוגה מניחים על השיש את הגבינות והביצים בכדי שיגיעו לטמפרטורת החדר. לאחר 40 דקות מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה במים מדליקים תנור ל - 240 מעלות, מניחים את רשת התנור בשלב הראשון התחתון ומכינים את העוגה.
  2. גוזרים עיגול נייר אפיה בקוטר התבנית, משמנים בחמאה משני הצדדים ומניחים בתבנית. חוצים נייר אפיה אחר, משמנים אותו משני הכיוונים בחמאה ומרפדים את דפנות התבנית כך שהנייר יצא החוצה מהתבנית. אוטמים את הצד החיצוני של תחתית התבנית היטב עם נייר כסף!!!!! ממש עוטפים את תחתית התבנית מבחוץ ומניחים בצד.
  3. מכניסים לקערית 100 גרם שוקולד לבן, 50 גרם מחית פטל וממיסים במיקרו בערך דקה ורבע. מוסיפים טיפת צבע מאכל אדום, מערבבים למסה קרמית אחידה ומניחים בצד.
  4. מכניסים לתוך קערת המיקסר 6 חלבונים ומקציפים עד לקבלת קצף לבן. כשמתקבל קצף לבן לאחר דקה בערך מוסיפים בהדרגה כוס ורבע סוכר ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה, יציבה אך לא נוקשה.
  5. בינתיים מכניסים לקערה 6 חלמונים, כפית תמצית וניל, 750 גרם גבינה לבנה, 1 גביע שמנת, 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי (חשוב לסנן את הגבינות מהנוזלים לפני שמכניסים אותן לקערה), גרידת לימון דקה מלימון קטן וטורפים היטב עם מטרפה ידנית. מוסיפים 3 כפות גדושות קורנפלור, 3 כפות גדושות קמח וטורפים היטב עד לקבלת מסה קרמית חלקה.
  6. מקפלים את החלבונים המוקצפים למסה של הגבינות ב - 3 פעימות ובעדינות עד לקבלת מסה במרקם אחיד ומעבירים 2/3 מהמסה לתבנית.
  7. לשליש הנותר מוסיפים בתנועות קיפול עדינות קרם השוקולד. יוצקים את קרם השוקולד לתבנית ומשיישים עם מזלג.
  8. מניחים את התבנית בתוך תבנית אחרת מלאה עד מחציתה במים, מניחים על רשת התנור ואופים 10 דקות. מורידים את התנור ל - 160 מעלות ואופים 50 דקות נוספות / עד שרואים שהעוגה רוטטת באמצע ובשוליים יציבה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לפחות עוד שעתיים בתנור. מוציאים את העוגה מהתנור, מעבירים ללילה למקרר להתייצבות. לפני ההגשה מעטרים באבקת סוכר.

מתכונים קשורים

Translate »