Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת

google analytics במתכון זה צפו 11,947 גולשים

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת ששווה לנסות.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל - 180 מעלות. מכניסים 150 גרם ביסקוויטים ו - 50 גרם חמאה מומסת למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם של חול רטוב. מניחים בתבנית אפיה רינג או תבנית בקוטר 20 עם שוליים גבוהים , מעבירים את הביסקוויטים הטחונים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית. אופים 10 דקות ומוציאים מהתנור.
  2. מכניסים לתנור תבנית שמחציתה מלאה במים ומניחים בתחתית התנור. את הרשת מניחים בשלב הראשון התחתון של התנור, מעלים את הטמפרטורה ל - 240 מעלות וסוגרים את דלת התנור.
  3. מכינים את העוגה - מנפים לקערה רבע כוס קורנפלור, רבע כוס קמח, מוסיפים 6 חלמונים וטורפים היטב. מוסיפים 225 גרם גבינת שמנת, 2 גביעי שמנת חמוצה, 250 גרם גבינה לבנה, כפית תמצית וניל אמיתית, קליפת לימון מגורדת מלימון שלם, טורפים היטב ומניחים בצד. מערבבים בקערית קטנה אחרת 150 גרם שמנת עם 50 גרם אבקת סוכר ומניחים בצד.
  4. מקציפים 6 חלבונים כדקה עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים כוס ורבע סוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קציפה יציבה, תפוחה אך לא נוקשה. מקפלים את המסה המוקצפת לתערובת הגבינות ב - 3 פעימות ובעדינות בעזרת לקקן עד לקבלת מסה אחידה ואוורירית.
  5. משמנים את התבנית עם הבסיס בחמאה בטמפרטורת החדר, חוצים נייר אפיה, משמנים אותו משני הכיוונים ומרפדים את דפנות התבנית כך שהנייר יצא החוצה מהתבנית ומעבירים את המסה לתבנית.
  6. מניחים את התבנית על רשת התנור ואופים 10 דקות. מורידים את התנור ל - 140 מעלות ואופים שעה ורבע / עד שרואים שהעוגה רוטטת באמצע ובשוליים יציבה (חלקה העליון של העוגה אמור להיות לבן). לאחר שעה ורבע מוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים עליה את השמנת עם אבקת הסוכר ומורחים על העוגה. מכניסים את העוגה לתנור ל – 10 דקות נוספות ומכבים את התנור. משאירים את העוגה לפחות עוד שעתיים בתנור. מוציאים את העוגה מהתנור, מעבירים ללילה למקרר להתייצבות.

מתכונים קשורים

Translate »