Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עוגת אוכמניות כחולות ושקדים בחושה

google analytics במתכון זה צפו 6,354 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

עוגת אוכמניות כחולות ושקדים בחושה מעלפת! אני השתמשתי באוכמניות טריות. לא יאמן כמה טעים. אליפות!

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מדליקים תנור ל - 180 מעלות טורבו, מנפים 2 כוסות קמח תופח ומניחים בצד. משמנים בחמאה (עדיף) סיר פלא / תבנית בקוטר 24 או 2 תבניות אינגליש קייק, מפזרים בתחתית התבנית שקדים פרוסים ומניחים בצד.
  2. מכניסים לקערת המיקסר 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, כוס וחצי סוכר ומערבלים עם וו גיטרה 3 דקות במהירות בינונית. מכבים את פעילות המיקסר, בעזרת מרית מגרדים את הקרם שנדבק לדפנות, למרכז הקערה וממשיכים לערבל.
  3. מוסיפים 4 ביצים בטמפרטורת החדר בזו אחר זו בהפרשים של 2 דקות האחת מהשנייה (לא מכניסים את כל הביצים יחד למיקסר!).
  4. לאחר שחלפו 2 דקות מהקצפת הביצה האחרונה מפסיקים את פעילות המיקסר מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים חצי כוס רוויון, כוס קמח מנופה וממשיכים להקציף במהירות בינונית כדקה / עד שהמסה מאוחדת ומפסיקים את פעילות המיקסר.
  5. מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים את חצי כוס הרוויון הנותר, כוס הקמח הנותר ומערבלים עד שמתקבלת מסה אחידה ללא הבדלי צבע וגושים.
  6. מפסיקים את פעילות המיקסר, מכניסים את האוכמניות לקערה עם כף קמח ומגלגלים אותן בקמח, מוציאים את האוכמניות מהקמח, מעבירים למסה ומקפלים בעדינות עם מרית. מעבירים את המסה לסיר פלא ואופים 40 דקות. לאחר 40 דקות מבצעים את בדיקת הקיסם. קיסם עם מעט פירורים מעיד על עוגה מוכנה.
  7. הופכים את העוגה על צלחת / מגש ומכסים במכסה "פעמון".

מתכונים קשורים

Translate »