Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עוגיות פיסטוק מושלגות

google analytics במתכון זה צפו 8,912 גולשים

עוגיות פיסטוק מושלגות רכות ונימוחות. חוסלו ב – 5 דקות.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (4.1 /5)
  • 4 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מדליקים תנור ל - 170 מעלות טורבו. מכניסים למעבד מזון 2 כוסות קמח, 120 גרם אבקת סוכר, 100 גרם שקדים טחונים לאבקה, ומתחילים לעבד במהירות בינונית. מוסיפים 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות ומעבדים עד שהחמאה והקמח הופכים לפירורים.
  2. עוצרים את פעילות מעבד המזון. מוסיפים כף מחית פיסטוק, כפית תמצית שקדים, טיפה אחת צבע מאכל ירוק, חלמון אחד ומעבדים בפולסים קצרים עד שהבצק כמעט מתגבש.
  3. מוציאים את הבצק מהמעבד מזון, לשים אותו עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה ומניחים בצד (בקיץ מכניסים לחצי שעה למקרר).
  4. מרפדים את תבנית הברזל של התנור בנייר אפיה. יוצרים כדורים במשקל 20 גרם ומניחים במרווחים של 5 ס"מ (20 במגש). אופים כ - 19 דקות. בשום אופן לא אופים את העוגיות עד שהן נסדקות. איך שהן תופחות ומשנות את צבען מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון. לא נוגעים בעוגיות כשהן חמות! הן יתפרקו.
  5. מעבירים לצלחת עמוקה 100 גרם אבקת סוכר. כשהעוגיות כמעט קרות מכניסים אותן לקערה ומצפים אותם מכל הכיוונים ומניחים על רשת עד שהן לגמרי קרות. שומרים בכלי אטום.

מתכונים קשורים

Translate »