Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עוגת שקדים ושוקולד לבן בחושה

google analytics במתכון זה צפו 11,689 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

עוגת שקדים ושוקולד לבן בחושה. בלי מיקסר בטעם מרציפן משגע ומרקם קטיפתי ועסיסי.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מדליקים תנור ל - 180 מעלות. ממיסים במיקרוגל חמאה לטמפרטורת החדר ומניחים בצד.
  2. מנפים לתוך קערה 2 כוסות קמח תופח. מוסיפים כוס וחצי סוכר, 100 גרם שקדים טחונים לאבקה ומערבבים. מוסיפים 200 גרם חמאה מומסת, 5 ביצים, 2 כפיות תמצית שקדים אמיתית ומתחילים לטרוף עם מטרפה ידנית. מוסיפים את החלב הרותח בהדרגה וממשיכים לטרוף עד קבלת מסה אחידה. מעבירים לתבנית גדולה (גודל L), מפזרים על המסה 2 כפות שקדים טחונים ומעבירים לתנור ל - 40 דקות. קיסם עץ הננעץ בעוגה ויוצא יבש מעיד על עוגה מוכנה. אם העוגה לא מוכנה משאירים אותה 3 דקות נוספות בתנור ובודקים שוב.
  3. בינתיים שהעוגה בתנור מחממים על לבהבה בינונית מיכל שמנת מתוקה. כשהשמנת מגיעה לסף רתיחה מכבים להבה, שוברים פנימה 100 גרם קוביות שוקולד לבן, מערבבים היטב, מוסיפים כפית תמצית שקדים אמיתית ומניחים בצד.
  4. כשמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה את השמנת והשוקולד וממתינים עד שכל הנוזלים נספגים בעוגה. לאחר שהנוזלים נספגו בעוגה מפזרים 2 כפות שקדים גרוסים.

מתכונים קשורים

Translate »