סמבוסק בג'באן

google analytics במתכון זה צפו 4,668 גולשים

סמבוסק בג'באן מהמטבח העיראקי. כיסונים ממולאים בגבינה עיראקית משובחת. המאפה רך והגבינה במליחות מעודנת. מתכון מומלץ.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מנפים לקערה קילו קמח, מוסיפים כף שטוחה שמרים יבשים, כף שטוחה מלח, 2 כפות סוכר, 2 + 1/4 כוסות מים פושרים ומתחילים ללוש. לאחר דקת לישה מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס שמן. לשים 5 דקות נוספות, מכסים בנילון נצמד ומתפיחים 40 דקות / עד הכפלת הנפח.
  2. מפוררים בתוך קערה 125 גרם גבינה בולגרית, מגרדים לתוך הקערה במגרדת גסה חצי קילו גבינה עיראקית, מוסיפים 2 ביצים, כף קמח מערבבים היטב ומניחים בצד.
  3. מדליקים תנור ל - 180 מעלות. מחלקים את הבצק ל - 4 כדורים, מרדדים כל כדור לעלה בעובי ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ, ממלאים כל עיגול בכפית גדושה גבינה, סוגרים את קצוות הבצק לחצי עיגול ומהדקים היטב. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים קצח או שומשום ואופים 25 דקות ב - 180 מעלות.

מתכונים קשורים

Translate »