Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

סלט סביח חצילים

google analytics במתכון זה צפו 4,918 גולשים

סלט סביח חצילים מפנק, מפוצץ בטעמים. לא יאמן,ממש חגיגה בפה. מתכון מומלץ! טבעוניים? אתם בהחלט יכולים ליהנות מהמנה המעלפת הזאת. וותרו על הביצה, אל תוותרו על הסלט.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. שוטפים את החציל, חותכים לאורך ולאחר מכן לחצאי טבעות בעובי של 1 ס"מ. מניחים על גבי רשת, מפזרים מעל כף המלח הגס. מניחים למנוחה של שעה / עד שהנוזלים מופרשים מהחצילים. (כשמנקזים את הנוזלים מהחצילים הם סופגים פחות שמן בעת הטיגון). מנקים את החצילים מהמלח הנותר וסופגים את המים בנייר הסופג.
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן, כשהשמן חם מכניסים את חצאי טבעות החציל למחבת. כשהחצילים רכים וזהובים משני הצדדים מוציאים אותם מהמחבת ומניחים על נייר סופג לספיגת השמן העודף.
  3. מבשלים ביצה כ - 10 דקות על להבה נמוכה למרקם של ביצה קשה. חותכים לקוביות קטנות עגבניה גדולה ומניחים במסננת לסינון הנוזלים. מקלפים 2 מלפפונים חותכים לקוביות קטנות ומניחים בתחתית קערת הגשה. מניחים מעל המלפפונים את העגבניה המסוננת, חותכים לקוביות קטנות חצי בצל סגול קטן ומפזרים מעל העגבניה, חותכים לטבעות 2 בצלים ירוקים ומפזרים מעל הבצל הסגול, חותכים 2 מלפפונים חמוצים במלח ומפזרים מעל הבצלים הירוקים.
  4. מפזרים רבע כפית מלח, כף שמן חמניות ומיץ מחצי לימון על הסלט. עורמים מעל הירקות את החצילים המטוגנים, מפזרים מעל החצילים חופן נדיבה פטרוזיליה קצוצה דק, מזרזפים מעל הכל טחינה בנדיבות ונגיעות עמבה. חוצים ביצה קשה ומניחים בצידי הצלחת. מגישים מיד.
  5. הערה - ניתן להכין מראש את כל חיתוכי הירקות, לארגן אותם בצלחת ובסמוך להגשה להמשיך עם פיזור המלח ויתר המרכיבים.
Translate »