Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

סלט חצילים מרוקאי

google analytics במתכון זה צפו 219,525 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

סלט חצילים מרוקאי משגע! השתדלתי לא לטגן בדלי שמן והתוצאה פצצה!

דרוג המתכון

  • (2.6 /5)
  • 8 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. שוטפים את החצילים, חותכים לקוביות לא גדולות, מניחים על גבי רשת ומפזרים מעל כף מלח גס. מניחים למנוחה של שעה, עד שהנוזלים מופרשים מהחצילים. (כשמנקזים את הנוזלים מהחצילים הם סופגים פחות שמן בעת הטיגון) לאחר שעה מנקים את החצילים מהמלח העודף וסופגים את המים שהופרשו מהחציל בנייר הסופג.
  2. חותכים 2 פלפלים אדומים לקוביות בינוניות ומעבירים לקערה. פורסים 2 פלפלים ירוקים חריפים לטבעות ומוסיפים לקערה. פורסים 5 שיני שום לפרוסות אורכיות דקות ומניחים בקערית. קוצצים דק עלים מרבע חבילה פטרוזיליה ומניחים בצד.
  3. בסיר רחב ונמוך, (רצוי סוטאג' טפלון) מחממים שליש כוס שמן כ - 3 דקות. לאחר 3 דקות מוסיפים לסיר את קוביות החציל, קוביות הפלפלים האדומים, טבעות הפלפלים החריפים ומטגנים כ - 30 דקות תוך כדי הקפצת החצילים ושמים לב שהם לא נדבקים לתחתית הסיר (לכן מקפיצים כל הזמן). לאחר 30 דקות מוסיפים את שיני השום הפרוסות, כפית ורבע מלח, כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה וממשיכים להקפיץ מידי פעם עד שרואים שהתבלינים מכסים את כל הירקות והירקות זהובים ורכים.
  4. כשהירקות זהובים ורכים מכבים להבה, מצננים 5 דקות, מוסיפים מיץ מלימון שלם ואת עלי הפטרוזיליה הקצוצים. מקפיצים מספר הקפצות אחרונות ממתינים שיצטנן לגמרי ומעבירים למקרר.

מתכונים קשורים

Translate »