Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

סלט חצילים מטוגנים בטחינה

google analytics במתכון זה צפו 2,826 גולשים

סלט חצילים מטוגנים בטחינה זה אחד הסלטים הראשונים שמתחסלים בארוחה. בפיתה או עם לחם כפרי השילוב הוא אש! אבל הכי טעים בערב שבת עם החלה. יאמי 😘

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הטחינה - יוצקים לתוך קערה חצי כוס טחינה גולמית, חצי כוס מים, כפית שום כתוש, חצי כפית מלח, ומיץ מחצי לימון. טורפים בעזרת מזלג עד לקבלת מסה במרקם אחיד. במידה והטחינה סמיכה מידי מוסיפים רבע כוס מים ב - 2 פעימות. כל פעם קצת עד לקבלת מרקם קרמי סמיך אך לא סמיך מאד (כמו מרקם של דייסה) מעבירים לקופסה ושומרים במקרר.
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כוס וחצי שמן חמניות או קנולה. בינתיים חותכים את החצילים לקוביות לא גדולות ומניחים על נייר סופג לספיגת הנוזלים. כשהשמן ממש חם מכניסים את קוביות החציל לטיגון עד שהן מזהיבות מכל הכיוונים. שימו לב! לא מטגנים את החצילים ב"קומות" ולא מכניסים יותר מידי קוביות חצילים למחבת. מטגנים ב - 3 פעימות, תלוי בגודל המחבת. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  3. ממליחים את החצילים בקורט מלח ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים בנדיבות טחינה ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.

מתכונים קשורים

Translate »