Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

סולדה

google analytics במתכון זה צפו 5,453 גולשים

סולדה מעלפת מהמטבח המרוקאי. בדרך כלל אוכלים סולדה יום אחרי פסח מהמצות שנותרו מהחג. האמת, אפשר להכין אותה הרבה לפני. 

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. פורסים בצל לטבעות ומניחים בצד. פורסים 2 פלפלים חריפים לטבעות ומניחים בצד.
  2. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מכניסים לסיר את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל כמעט שקוף. מוסיפים טבעות פלפל חריף, מטגנים דקה ומוסיפים כף שום כתוש. מערבבים, מטגנים דקה ומוסיפים 800 גרם עגבניות מרוסקות, רבע כוס מים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח, מערבבים וסוגרים מכסה.
  3. לאחר 3 דקות מפוררים לתוך הסיר 7 מצות, מערבבים היטב כך שכל הרוטב יספג במצות, מבשלים דקה נוספת ומכבים להבה.
  4. הצעה - ניתן להוסיף חצי כוס טבעות זיתים ירוקים (לאחר ששוטפים אותם במי ברז) בשלב שבו מכניסים את העגבניות המרוסקות לסיר.

מתכונים קשורים

Translate »