Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

סופגניות במילוי קרם סחלב

google analytics במתכון זה צפו 3,407 גולשים

סופגניות במילוי קרם סחלב – סופגניה ספוגית עם קרם סחלב קרמי במיוחד, סירופ ורדים ופיסטוקים קלויים. כעת תעצמו את העיניים ותדמיינו את החוויה.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים קרם מלבי - מכניסים לסיר 2 כוסות חלב, 200 גרם שמנת מתוקה, 100 גרם סוכר, 60 גרם קורנפלור, 56 גרם אבקת סחלב ומערבבים היטב. מניחים על להבה בינונית וטורפים במרץ בלי הפסקה עד שהמסה מסמיכה ומעלה בועות ממש גדולות. לאחר שרואים 4 בועות ממש גדולות, ממשיכים לטרוף במרץ עוד דקה ומוסיפים כפית תמצית ורדים, מערבבים, מכבים להבה וממשיכים לטרוף דקה נוספת. מעבירים את המסה לתוך קערת המיקסר, טורפים בעזרת וו גיטרה במהירות איטית עד שהמסה מצטננת לגמרי ומניחים בצד.
  2. לאחר שהמסה הצטננה, מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מבצעים השוואת מרקמים, מכניסים כף מהמסה הקרמית לשמנת המוקצפת ומערבבים בעזרת מרית עד להטמעה. מבצעים את אותה פעולה שוב, ב - 3 פעימות. מכסים בניילון נצמד צמוד לקרם בכדי (זה מאד חשוב!!) ומעבירים למקרר למהלך הלילה. (מינימום 6 שעות)
  3. מכינים סירופ - מכניסים לסיר לא גדול 1 כוס סוכר, חצי כוס מים ומבשלים על להבה בינונית מונמכת עד שהסוכר נמס. לאחר שהסוכר נמס מוסיפים מיץ מחצי לימון, 2 טיפות תמצית ורדים, מבשלים 2 דקות נוספות ומכבים להבה. ממתינים לצינון מלא.
  4. קולים את הפיסטוקים - מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים 150 גרם פיסטוקים בתפזורת בתבנית ואופים כ - 4 דקות ב - 120 מעלות. לאחר 4 דקות בודקים, במידה והפיסטוקים חמים למגע מוציאים אותם מהתנור. אם לא קולים עוד דקה נוספת. ממתינים לצינון מלא!
  5. מכינים את הסופגניות - מכניסים לקערת המיקסר 600 גרם קמח מנופה, כף וחצי שמרים יבשים, קורט מלח, חצי כוס סוכר ולשים בעזרת וו לישה דקה. לאחר דקה מוסיפים כוס חלב, 2 ביצים, כף רום ולשים 7 דקות.
  6. לאחר 7 דקות מוסיפים בזרם דק רבע כוס שמן ולשים 3 דקות נוספת / עד שהבצק נאסף סביב הוו לישה והוא כבר לא דביק. משמנים היטב קערה ואת הידיים, מעבירים את הבצק לקערה ומשמנים אותו מעט, מכסים בניילון ומתפיחים שעה / עד הכפלת הנפח.
  7. לאחר שעה גוזרים 18 ריבועי נייר אפיה ומניחים על השיש. מחלקים את הבצק ל - 18 כדורים מושלמים במשקל 60 גרם. מניחים כל כדור על ריבוע נייר, מכסים בניילון ומתפיחים 40 דקות / עד הכפלת הנפח. (שימו לב! ההתפחה השניה מאד חשובה. מטגנים את הבצק רק לאחר שהכפיל את נפחו).
  8. מחממים בסיר ליטר שמן חמניות או קנולה ל - 150 מעלות. (חובה להשתמש במד טמפרטורה) אם אין, מטגנים את הבצק בלהבה הכי נמוכה בכיריים ומנמיכים אותה. מכניסים את כדורי הבצק שהשמן חם עם נייר האפיה כלפי מעלה. כלומר, החלק שתפח יהיה כלפי תחתית הסיר.
  9. אסור בשום אופן שהבצק יגע בתחתית הסיר. הבצק אמור לצוף. מטגנים כדקותיים מכל צד. הסופגניה אמורה להיות זהובה ולא שחומה. לא הופכים את הסופגניה לפני הזמן. ממתינים להזהבה ורק אחר כך הופכים. לאחר מספר שניות מסירים את נייר האפיה, ממתינים להזהבה ומעבירים למגש מרופד בנייר סופג.
  10. מרכיבים את הסופגניות בסמוך להגשה (קרם שיש בו קורנפלור נוטה להתייבש בקצוות). חותכים את הסופגניות באמצע, מזלפים בעזרת צנטר כוכב קרם סחלב על חציה התחתון של הסופגניה. את חלקה העליון טובלים בסירופ, מניחים מעל הקרם ומפזרים פיסטוקים קלויים. הקרם יכול לחכות לסופגניות עד יומיים במקרר
  11. הערה - הסתבכתם? לא בא לכם להכין סופגניות אבל כן בא לכם לעוף על הקרם? אין בעיה בכלל! תקנו סופגניות מוכנות ריקות בשקלים בודדים, תכינו את יתר המרכיבים ופתרתם את הבעיה. המתכון בהחלט שווה את המאמץ.

מתכונים קשורים

Translate »