Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

סברינה

google analytics במתכון זה צפו 11,439 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

סברינה היתה הקינוח האולטימטיבי של שנות ה – 60 ונמכרה בקונדטוריות הכי מובחרות בצרפת. מי היה מאמין שאפשר להכין אותה בקלות גם בבית.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הסברינה מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה 240 גרם קמח לחם, 60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, כף גדושה שמרים, 50 גרם סוכר, 2 ביצים וקורט מלח. מתחילים ללוש את המרכיבים ומוסיפים בהדרגה 150 גרם חלב. מעבדים במהירות בינונית 7 דקות, מכבים את פעילות המיקסר, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  2. מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול חלק בקוטר 12, מזלפים לתבניות הסברינה עד 3/4 הגובה ומתפיחים 15 דקות. בינתיים מדליקים תנור ל - 180 מעלות טורבו. לאחר שהסברינות תפחו אופים אותן כ - 20 דקות עד שהן זהובות, יבשות וחלולות. מוציאים אותן מהתנור ומצננים על גבי רשת צינון.
  3. מכינים את הסירופ מכניסים לקלחת 2 וחצי כוסות מים, כוס סוכר, רבע כוס רום כהה ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר נעלם ומתקבל נוזל שקוף.
  4. מכניסים את הסברינות שהתקררו בנתיים בזו אחר זו לקלחת, מספיגים בסירופ הרותח עד לספיגה מלאה ומעבירים למגש. הסברינות צריכות להיות ספוגות בהמון סירופ כדי שלא יתייבשו. מניחים בצד לצינון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  5. לאחר חצי שעה מכינים את הקצפת מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה עם 3 כפות אבקת סוכר לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה כפית תמצית וניל ומכבים את פעילות המיקסר.
  6. מזלפים בעזרת שק זילוף מצוייד בצנטר כוכב קצפת לתוך ומסביב לקלתית הפחזניות ומעטרים בדובדבן.

מתכונים קשורים

Translate »