Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

סאלוף – פיתה תימנית

google analytics במתכון זה צפו 5,050 גולשים

פיתות תימניות אורגינליות מכינים בסיר עם גריל עליון. אני תמיד מכפילה כמויות. הפיתות רכות וטעימות ומתחסלות במהירות שיא בערב שבת.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מנפים קילו קמח לתוך קערה. מוסיפים 1 כף מלח, 4 כפות סוכר, 2 כפות שמרים יבשים, 4 כוסות מים ולשים 5 דקות / עד לקבלת בצק דביק ואחיד. מוסיפים חצי כוס שמן ולשים עד שהשמן נטמע בבצק. מכסים בנילון נצמד ומתפיחים 20 דקות.
  2. לאחר 20 דקות מרטיבים את הידיים, לשים את הבצק, מכסים בנילון נצמד ומתפיחים 20 דקות. (הבצק עדיין מעט דביק וזה בסדר). חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
  3. משמנים את הידיים, יוצרים כ - 9 כדורים ומניחים על משטח משומן. פותחים כל כדור בעזרת הידיים לפיתה על גבי נייר אפיה גזור ומשומן במעט שמן זית. מניחים מחבת גדולה על להבה נמוכה, מניחים את הבצק במחבת כשהנייר אפיה כלפי מעלה, מסירים את הנייר וממתינים חצי דקה. לאחר חצי דקה מניחים את מכסה הגריל מעל המחבת וממתינים 40 שניות, בודקים, אם יש צורך מכסים במכסה לעוד חצי דקה. כשההפיתה זהובה מלמעלה ומלמטה מוציאים מהמחבת ומיד מכסים במגבת.
  4. הערה - לפני הכנת המתכון נא צפו בסרטון ההדרכה.

מתכונים קשורים

Translate »