Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ניוקי פטריות ערמונים ובזיליקום

google analytics במתכון זה צפו 2,944 גולשים

ניוקי פטריות ערמונים ובזיליקום פרווה משגע. לא תפסיקו לאכול ממנו. קבלו מתכון מומלץ  למתכון בסיסי של הניוקי צפו בסרטון ההדרכה.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הניוקי - שוטפים את תפוחי האדמה, מכניסים לסיר מלא במים ומבשלים כ - 35 דקות / עד ריכוך. לאחר שתפוחי האדמה התרככו מוציאים אותם מהסיר ומניחים על גבי רשת ל- 10 דקות צינון.
  2. מועכים את תפוחי האדמה עם מועך תפוחי אדמה למסה חלקה ללא גושים. (ראו בסרטון ההדרכה עם מה אני השתמשתי לדוגמה). מוסיפים 2 חלמונים, 140 גרם קמח, כפית מלח ומתחילים ללוש. לאחר כדקה מוסיפים עוד 140 קמח, לשים למסה חלקה ואוספים לכדור. מחלקי את הכדור ל - 6 כדורים קטנים ומניחים בצד. (לא תאמינו, שלב ההכנה הסתיים)
  3. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים הרבה מים. בינתיים, מפזרים 2 כפות קמח ו - 2 כפו סולת על משטח עבודה (כמו בסרטון ההדרכה), לוקחים כדור ומגלגלים לגליל, חותכים חתיכות בגודל 1 ס"מ, כך עם כל הכדורים. כשרואים שהמים רותחים מעבירים חלק מהניוקי לסיר (לא את הכל יחד!!) צריך שיהיו מרווחים סבירים בין האחד לשני. כשהניוקי צפים, משאירים אותם במים 10 שניות נוספות במים.
  4. מכינים את הרוטב- מורידים חצי רגל ל - 30 פטריות, פורסים לפרוסות דקות ומניחים בצד. פורסים 15 שיני שום לאורכם ומניחים בצד. פורסים 100 גרם ערמונים לפרוסות דקות ומניחים בצד.
  5. מניחים על להבה בינונית מחבת גדולה. יוצקים למחבת 1/3 כוס שמן זית עדין, מוסיפים את השום הפרוס ומערבבים. כעת, מדליקים להבה וכל הזמן מערבבים. נזהרים מאד לא לשרוף את השום. לאחר שרואים שהשמן מתחמם מעט מוסיפים 100 גרם ערמונים פרוסים, 30 פטריות פרוסות ומקפיצים כ - 4 דקות. מוסיפים עלי בזיליקום מ - 8 גבעולים, 1/2 כפית מלח ומערבבים. מבשלים 2 דקות נוספות ומכבים להבה.
  6. חימום הרוטב והניוקי נעשה במקביל. לאחר שמכניסים את הניוקי לסיר, מניחים מחבת קטנה על להבה נמוכה, מעבירים מצקת מהרוטב למחבת, מנמיכים להבה ומחממים בחום ממש נמוך. 10 שניות לאחר שהניוקי צפים מוציאים בעזרת כף מחוררת (לסינון הנוזלים) ומעבירים מיד לרוטב. מקפיצים כדי שהרוטב יכסה את הניוקי, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד. (כך גם עם יתר הניוקי שנותרו)

מתכונים קשורים

Translate »