Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ניוקי ברוטב שמנת וערמונים

google analytics במתכון זה צפו 2,363 גולשים

ניוקי ברוטב שמנת וערמונים לארוחת הצהריים או הערב שלכם. מבטיחה לכם שלא צריך יותר מזה כלום.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הרוטב - קוצצים גס 100 גרם ערמונים קלופים ומניחים בצד. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 25 גרם חמאה. לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את הערמונים ומטגנים דקה. מוסיפים 500 גרם שמנת מתוקה, כף מלאה שום כתוש ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת, מערבבים היטב, מבשלים דקה נוספת ומכבים להבה.
  2. מכינים את הניוקי - שוטפים את תפוחי האדמה, מכניסים לסיר מלא במים ומבשלים כ - 35 דקות / עד ריכוך. לאחר שתפוחי האדמה התרככו מוציאים אותם מהסיר ומניחים על גבי רשת ל- 10 דקות צינון.
  3. מועכים את תפוחי האדמה עם מועך תפוחי אדמה למסה חלקה ללא גושים. (ראו בסרטון ההדרכה עם מה אני השתמשתי לדוגמה). מוסיפים 2 חלמונים, 140 גרם קמח, כפית מלח ומתחילים ללוש. לאחר כדקה מוסיפים עוד 140 קמח, לשים למסה חלקה ואוספים לכדור. מחלקי את הכדור ל - 6 כדורים קטנים ומניחים בצד. (לא תאמינו, שלב ההכנה הסתיים.)
  4. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים הרבה מים. בינתיים, לוקחים כדור ומגלגלים לגליל, חותכים חתיכות בגודל ס"מ, כך עם כל הכדורים. כשרואים שהמים רותחים מעבירים חלק מהניוקי לסיר (לא את הכל יחד!!) צריך שיהיו מרוחים סבירים בין האחד לשני. כשהניוקי צפים, משאירים אותם במים 10 שניות נוספות במים.
  5. חימום הרוטב והניוקי נעשה במקביל. לאחר שמכניסים את הניוקי לסיר, מניחים מחבת קטנה על להבה נמוכה, מעבירים מצקת נדיבה מהרוטב למחבת, מנמיכים להבה ומחממים בחום ממש נמוך. 10 שניות לאחר שהניוקי צפים מוציאים בעזרת כף מחוררת (לסינון הנוזלים) ומעבירים מיד לרוטב. מקפיצים כדי שהרוטב יכסה את הניוקי, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל כף גבינת פרמזן מגורדת ומגישים מיד.

מתכונים קשורים

Translate »