ניוקי בטטה בחמאה וטימין

google analytics במתכון זה צפו 2,176 גולשים

ניוקי בטטה בחמאה וטימין. הוא רך, נימוח ומתקתק. נרשמה התלהבות רבה בקרב בני המשפחה.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. בסיר רחב על להבה בינונית מבשלים קילו בטטות עם הקליפה בערך חצי שעה / עד שהבטטות רכות. מוציאים את הבטטות מהסיר, מניחים על גבי רשת צינון ומצננים 10 דקות.
  2. בעוד הבטטות חמימות מועכים אותן עם מועך תפוחי אדמה למסה חלקה ללא גושים. מוסיפים 2 חלמונים, חצי כפית מלח, כוס וחצי קמח ומתחילים ללוש. מוסיפים בהדרגה את חצי כוס הקמח הנותרת, מחלקים את המסה ל - 4 ומניחים בצד. (מרגיש לכם רך מידי? אל דאגה, כשתגלגלו את הניוקי ל"נחש" על הקמח והסולת זה יסתדר).
  3. מפזרים על משטח עבודה כ - 4 כפות קמח ו - 2 כפות סולת, לוקחים כדור מהמסה ומגלגלים ל"נחש", חותכים בעובי של ס"מ וחצי ומניחים בצד. בכל פעם שמגלגלים כדור בטטה ל"נחש" דואגים שהמשטח יהיה מקומח בקמח וסולת
  4. מרתיחים סיר עם הרבה מים. מכניסים את הניוקי לסיר עם המים הרותחים, במקביל במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 25 גרם חמאה, קורט מלח ועלים מגבעול טימין.
  5. כשהמים רותחים מכניסים לסיר את הניוקי. כשהניוקי צפים ממתינים חצי דקה, מרימים אותם בעזרת כף מחוררת לסינון הנוזלים ומכניסים למחבת עם החמאה, מקפיצים דקה, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת ומגישים מיד.
  6. הערה - ניתן להקפיא את הניוקי לפני הבישול. מסדרים אותם במגש על גב י נייר אפיה, מכניסים למקפיא. כשהניוקי קפואים מעבירים לקופסה ומחזירים למקפיא.

מתכונים קשורים

Translate »