נזיד עדשים כתומות וגריסי פנינה בלימון

google analytics במתכון זה צפו 2,563 גולשים

נזיד עדשים כתומות וגריסי פנינה בלימון. המרקם סמיך והטעם משגע.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. קוצצים בצל גדול לקוביות ומניחים בצד. בוררים כוס וחצי עדשים כתומות, חצי כוס גריסי פנינה, שוטפים היטב לפחות פעמים ומניחים בצד.
  2. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים קוביות מבצל אחד ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים כוס וחצי עדשים כתומות, חצי כוס גריסי פנינה ומערבבים. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים, מנמיכים להבה ומבשלים שעה עם מכסה חצי פתוח. מערבבים מידי פעם.
  3. לאחר שעה מוסיפים מיץ מלימון שלם, כפית מלח, כפית גדושה כמון, כף אבקת מרק בטעם עוף, כפית כורכום ומערבבים. סוגרים מכסה, מבשלים חצי שעה נוספת ומערבבים מידי פעם. הנזיד אמור להיות סמיך אך לא סמיך מידי. כשמגיעים למרקם הרצוי מכבים להבה.
  4. לפני ההגשה מעטרים בעירית קצוצה דק.

מתכונים קשורים

Translate »