Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

מתכון בסיסי לסופגניה

google analytics במתכון זה צפו 7,244 גולשים

מתכון בסיסי לסופגניה הכי הכי בעולם וגם סרטון קצרצר וקולע. תהנו.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (5 /5)
  • 1 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכניסים לקערת המיקסר 600 גרם קמח, כף וחצי שמרים יבשים, קורט מלח, חצי כוס סוכר ומערבלים בעזרת וו לישה דקה. לאחר דקה מוסיפים כוס מים, 2 ביצים, 2 כפות רום ולשים 7 דקות.
  2. לאחר 7 דקות מוסיפים בזרם דק רבע כוס שמן ולשים 3 דקות נוספת / עד שהבצק נאסף סביב הוו לישה. משמנים היטב קערה ואת הידיים, מעבירים את הבצק לקערה ומשמנים אותו מעט, מכסים בנילון ומתפיחים שעה / עד הכפלת הנפח.
  3. לאחר שעה גוזרים 18 ריבועי נייר אפיה ומניחים על השיש. מחלקים את הבצק ל - 18 כדורים מושלמים במשקל 60 גרם. מניחים כל כדור על ריבוע נייר, מכסים בניילון ומתפיחים 40 דקות / עד הכפלת הנפח. (שימו לב! ההתפחה השניה מאד חשובה. מטגנים את הבצק רק לאחר שהכפיל את נפחו).
  4. מחממים בסיר ליטר שמן חמניות או קנולה ל - 150 מעלות. (חובה להשתמש במד טמפרטורה) אם אין, מטגנים את הבצק בלהבה הכי נמוכה בכיריים ומנמיכים אותה. מכניסים את כדורי הבצק שהשמן חם עם נייר האפיה כלפי מעלה. כלומר, החלק שתפח יהיה כלפי תחתית הסיר. אסור בשום אופן שהבצק יגע בתחתית הסיר. הבצק אמור לצוף. מטגנים כדקה מכל צד. הסופגניה אמורה להיות זהובה ולא שחומה. לא הופכים את הסופגניה לפני הזמן. ממתינים להזהבה ורק אחר כך הופכים. לאחר מספר שניות מסירים את נייר האפיה, ממתינים להזהבה ומעבירים למגש מרופד בנייר סופג.
  5. ממתינים שהסופגניה תהיה בטמפרטורת החדר, ממלאים במלית שאוהבים ומפדרים באבקת סוכר.

מתכונים קשורים

Translate »