Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

משולשי זעתר ושום

google analytics במתכון זה צפו 11,694 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

משולשי זעתר ושום מושלמים! טעימים ברמות קשות. מתכון מומלץ.

דרוג המתכון

  • (3.8 /5)
  • 4 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מנפים לתוך קערה קילו קמח. מוסיפים כף מלח, 2 כפות שמרים יבשים, 2 ביצים, 3 כפות סוכר ומערבבים היטב בעזרת כף. מוסיפים כוס + 3/4 כוס מים פושרים, חצי כוס שמן ולשים 10 דקות! עד לקבלת מרקם אחיד ומעט נוקשה. מכסים במגבת דקה ומתפיחים 40 דקות / עד הכפלת הנפח. (בחורף יתכן וזמן ההתפחה יהיה ארוך ב - 10 דקות)
  2. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל - 12 כדורים ומניחים על נייר האפיה. מניחים מעל כדורי הבצק נייר אפיה, מעל נייר האפיה מניחים מגבת דקה וממתינים כחצי שעה להכפלת הנפח.
  3. מדליקים תנור ל - 200 מעלות חום גריל עליון. מכניסים לתוך קערית רבע כוס שמן, כף גדושה שום כתוש, רבע כפית מלח ומערבבים. בקערית אחרת עורמים 5 כפות זעתר ומניחים בצד. לאחר שכדורי הבצק מכפילים את נפחם מרדדים כל כדור בצק למלבן, מורחים עם היד שמן ושום, מפזרים מעל זעתר ומורחים אותו על כל המלבן. מקפלים את הקצה של המלבן למשולש, לכיוון חלקו העליון, לאחר מכן מותחים למשולש נוסף לכיוון חלקו התחתון של המלבן, מעלה ומטה, כך עד שנוצר משולש עלים גדול ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. (כמו בסרטון). אופים כ - 25 דקות עד שהמאפה זהוב.

מתכונים קשורים

Translate »