Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

מרק קובה קיבוץ גלויות

google analytics במתכון זה צפו 4,248 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

את הרעיון למרק עוף עם קובה קיבלתי מהבשלנית האלופה יפה חזן. לקחתי את המרק התימני, הוספתי לו קובה עיראקית והנה לכם מרק קובה קיבוץ גלויות משגע. אתם חייבים לנסות.

דרוג המתכון

  • (5 /5)
  • 3 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את המילוי - קוצצים 2 בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל לשמן ומטגנים עד שקוביות הבצל נעשות שקופות. כשקוביות הבצל נעשות לשקופות מוסיפים 400 גרם בשר הטחון ומערבבים.
  3. מוסיפים כף גדושה בהרט, רבע כפית פלפל אנגלי וכפית שטוחה מלח. מערבבים כל הזמן ומועכים עם מועך תפו"א או מזלג את הבשר עד שרואים שהוא משנה את צבעו והתבלינים והבצל מתמזגים עם הבשר. מכבים להבה ומניחים בצד לצינון. כשהמילוי מתקרר מסננים את כל הנוזלים שהצטברו במחבת.
  4. מכינים את המעטפת - מכניסים לקערה את המרכיבים היבשים. חצי קילו סולת, 3/4 כוס בורגול דק (ג'ריש), חצי כפית מלח ומערבבים.
  5. מוסיפים לקערה 2 ורבע כוסות מים פושרים מעט חמימים. כוס אחר כוס לסירוגין ותוך כדי מערבבים את התערובת עם הידיים. העיסה צריכה להיות רכה וצמיגית. ברגע שכל החומרים מתגבשים, מכסים בשקית ניילון, אפשר של הקניות (כדי שלא יתייבש) ומניחים בצד.
  6. מכינים את המרק - ממלאים בסיר כ - 2 ליטרים מי ברז, מוסיפים בצל שלם, חצי כפית מלח, מניחים על להבה בינונית, מביאים לרתיחה, ומנמיכים להבה.
  7. אחרי 20 דקות מוסיפים לסיר 6 ירכיים או שוקיים, כף גדושה חוואיג' למרק, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית בהרט, חצי כפית מלח, מכסים במכסה ומבשלים 20 דקות.
  8. לאחר 20 דקות שוטפים את הכוסברה, הפטרוזיליה והסלרי ומוסיפים לסיר. מוסיפים 6 שיני שום שלמות, מערבבים וסוגרים במכסה כ - 3/4 מהסיר.
  9. מכינים את הקובות - מרטיבים את הידיים היטב ויוצרים כ – 25 כדורים (למלא כדור, לשים בצד וליצור כדור חדש). משטחים כל כדור בידיים עד לקבלת עלה דק. (מרטיבים את הידיים מידי פעם. הבצק אמור להיות רך ולח) ממלאים את העלה במילוי סוגרים את העלה לכדור בלחץ, ומניחים על משטח עבודה / מגש. במידה ורואים שנשארים שוליים עבים מסירים אותם ומחזירים לקערה עם הבצק כדי לקבל מעטפת דקה.
  10. בסיום הכנת כל הקובות מוסיפים אותן למרק. - (מכניסים למרק בין 9 ל – 10 קובות. את היתר מקפיאים לפעם הבאה) המרק מוכן לאחר 40 דקות.

מתכונים קשורים

Translate »