Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

מרק עדשים כתומות ומנגולד

google analytics במתכון זה צפו 9,832 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

מרק עדשים כתומות ומנגולד עשיר בטעמים, בריא וצבעוני. הלימון השום והכוסברה נותנים שוס אמיתי למרק.

דרוג המתכון

  • (4.4 /5)
  • 6 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. חותכים 2 בצלים גדולים לקוביות ומניחים בצד. מפרידים את העלים של המנגולד מהגבעול. פורסים את הגבעול לרצועות דקות ומניחים בצד. קוצצים את העלים הירוקים ומניחים בצד. קוצצים דק חבילה גדולה של כוסברה ומניחים בצד. חורצים על הלימון הפרסי 2 חריצים בעזרת סכין.
  2. מחממים סיר רחב על להבה בינונית 2 דקות. לאחר 2 דקות מכניסים לסיר 3 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מטגנים את קוביות הבצל עד שהבצל נשרף בקצוות. מוסיפים את גבעולי המנגולד (החלק הלבן) ומטגנים 2 דקות עם הבצל. מוסיפים 2 כוסות עדשים כתומות, מערבבים ומוסיפים 2 כפיות כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור, 2 כפיות מלח ומערבבים. מוסיפים 3 ליטר מים רותחים, לימון פרסי, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שעה עם מכסה סגור. מערבבים מידי פעם.
  3. לאחר שעה מוסיפים עלי מנגולד קצוצים, כף גדושה שום כתוש, מיץ מלימון שלם, כוסברה קצוצה, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים חצי שעה עם מכסה סגור.

מתכונים קשורים

Translate »