Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

מרק עדשים וחצילים קלויים

google analytics במתכון זה צפו 2,792 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

מרק עדשים וחצילים קלויים לימוני, סמיך ומתובל בסגנון מזרחי. טעים ברמות עלללל.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. קוצצים 2 בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד. קוצצים דק 2 גבעולי סלרי עם העלים ומניחים בצד. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים בתבנית 2 חצילים בינוניים וקולים אותם כ - 40 דקות / עד ריכוך ב - 200 מעלות.
  2. בסיר עמוק על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים קוביות מ - 2 בצלים גדולים. מוסיפים חצי כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, כפית כמון ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כוסות עדשים כתומות ומערבבים, מוסיפים 2 גבעולי סלרי קצוצים עם עלים ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבבים. מוסיפים 10 כוסות מים רותחים (2.4 ליטר), מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים שעה ורבע.
  3. לאחר שעה ורבע מוסיפים כפית מלח, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, מיץ מחצי לימון ומערבבים. מקלפים את החצילים, פורסים לפרוסות עבות ומכניסים לסיר. מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים חצי שעה נוספת.

מתכונים קשורים

Translate »