Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

מרק אלביסארה

google analytics במתכון זה צפו 17,879 גולשים

 

מרק אלביסארה הוא מרק פול מרוקאי שאוכלים בהושענא רבה. הוא סמיך, פיקנטי וטעים. נוהגים לאכול את המרק עם קסרה (פיתה מרוקאית במחבת) לאחר התפילה הארוכה בבית הכנסת. הכנתי את המתכון עם שינויים לפי טעמי האישי, אני בטוחה שתאהבו. 

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. משרים למהלך הלילה 3 כוסות פול יבש. למחרת שוטפים היטב 2 כוסות עדשים כתומות ומכניסים לסיר רחב, מוסיפים את הפול שהושרה, 10 כוסות מים ומעבירים ללהבה בינונית בכיריים (לא מכסים במכסה). כשהתבשיל מגיע לרתיחה מנמיכים להבה, מוסיפים 8 שיני שום, כף ורבע כמון, רבע כוס שמן זית, כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן, חצי כפית פפריקה חריפה, מערבבים, מנמיכים להבה ומבשלים 3 שעות עם מכסה סגור. מערבבים מידי פעם.
  2. לאחר 3 שעות מוסיפים כפית ורבע מלח, מערבבים, מבשלים 2 דקות נוספות ומכבים להבה. מכניסים לתוך הסיר בלנדר מוט וטוחנים את המרכיבים עד לקבלת מרקם חלק ודייסתי. המרקם אמור להיות סמיך אך לא סמיך מידי. אם מרגיש לכם סמיך מידי תדללו עם חצי כוס מים רותחים ותבשלו 3 דקות נוספות.
  3. בהגשה מעטרים בשמן זית, פפריקה מתוקה וכמון.

מתכונים קשורים

Translate »