Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

מרק ארטישוק וגרגירי חומוס לימוני

google analytics במתכון זה צפו 1,334 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

מרק ארטישוק וגרגירי חומוס לימוני מפתיע וטעים ברמות עלללל ❤

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. קוצצים לקוביות קטנות בצל גדול ומניחים בצד. קוצצים דק במאסטר סלייסר 2 גבעולי סלרי עם העלים ומניחים בצד. מכניסים לקערה 400 גרם תחתיות ארטישוק מוקפאות, יוצקים עליהן מים רותחים לידיי כיסוי, ממתינים 10 דקות ומסננים מהנוזלים. פורסים במנדולינה את תחתיות הארטישוק לפרוסות דקות ומניחים בצד.
  2. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים קוביות בצל מבצל גדול ומטגנים עד שהבצל כמעט שקוף. מוסיפים כפית מלח, 3/4 כפית פלפל ומערבבים. מוסיפים את תחתיות הארטישוק הפרוסות ומערבבים. מוסיפים 2 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים ומערבבים. מוסיפים כוס עדשים כתומות ומערבבים היטב. מוסיפים 2.5 ליטר מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים שעה.
  3. לאחר שעה מסננים את גרגירי החומוס מהנוזלים, שוטפים היטב ומוסיפים לסיר. מוסיפים כפית שטוחה כמון, כפית נוספת מלח, מיץ מלימון וחצי, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים חצי שעה נוספת. טועמים, חסרה מליחות? מוסיפים כפית מלח. חסרה חמיצות? מוסיפים מיץ מחצי לימון.

מתכונים קשורים

Translate »