Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

מצות מקורמלות עם אגוזי פקאן

google analytics במתכון זה צפו 2,220 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

מצות מקורמלות עם אגוזי פקאן – קבלו מתכון מרענן לקינוח מתוק במיוחד. תתקבל מצה בציפוי דק של סוכריה ואגוזי פקאן יאמייי❤

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מניחים על השיש 2 נירות אפיה, עליהם 6 מצות. מניחים בקערית את אגוזי הפקאן שיהיו נגישים לפיזור על פני הקרמל לפני שהוא מתקשה.
  2. מניחים סיר או מחבת עם תחתית עבה על להבה בינונית מונמכת, לאחר חצי דקה, שהסיר מעט חם, מוסיפים 3 כפות מים. מפזרים שליש מכמות הסוכר בסיר, מנערים בעדינות רבה את הסיר עד שהסוכר נעשה נוזלי, מוסיפים לסיר חצי מכמות הסוכר, מנערים מידי פעם ומערבבים בעזרת כף עץ כשהסוכר נעשה נוזלי. מוסיפים את יתרת הסוכר ומערבבים מידי פעם עד שכל הסוכר נמס ומתקבל קרמל בגוון זהוב בהיר. בשום אופן לא טועמים או נוגעים בקרמל!!! לא עוזבים את הסיר לרגע עד סוף התהליך!
  3. כשהקרמל מוכן יוצקים בעזרת מצקת או ישירות מהסיר במהירות ובזהירות את הקרמל על המצות ומפזרים מיד אגוזי פקאן. ממתינים 2 דקות, חותכים למשולשים ומעבירים לכלי אטום.
  4. דגשים לעבודה עם קרמל - לא עוזבים את הסיר לרגע, הלהבה אמורה להיות בינונית מונמכת. ברגע שהסוכר נמס ומתקבל נוזל עינברי מכבים להבה. במידה והסוכר נקרש ניתן לחמם שוב את הסיר.חשוב מאד שהמחבת או הסיר שמשתמשים בו יהיה בעל תחתית כפולה. ניתן לנקות בקלות את הקרמל מהסיר, ממלאים את הסיר בהרבה מים וממתינים כ -10 דקות.

מתכונים קשורים

Translate »