מנזלה – תבשיל חצילים וחומוס ברוטב עגבניות מהמטבח הדרוזי

google analytics במתכון זה צפו 9,176 גולשים

מנזלה – תבשיל חצילים וחומוס ברוטב עגבניות מהמטבח הדרוזי. טעים אש!

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את החצילים - שוטפים את החצילים, מנגבים, חותכים לקוביות, מניחים על גבי רשת, מפזרים כף מלח גס ומניחים בצד שעתיים (כדי שלא יספגו הרבה שמן הטיגון).
  2. מנגבים בעזרת נייר סופג את המלח והנוזלים מקוביות החצילים. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים את קוביות החצילים, מטגנים עד הזהבה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  3. מכינים את הרוטב - חותכים בצל לקוביות קטנות ומניחים בצד. בסיר רחב, על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים כפית גדושה שום כתוש, מערבבים ומטגנים חצי דקה.
  4. מוסיפים 800 גרם עגבניות מרוסקות משומרות, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כפית מלח, כפית כמון, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את קוביות החציל המטוגנות, כוס וחצי גרגירי חומוס, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים 30 דקות. מערבבים מידי פעם.

מתכונים קשורים

Translate »