Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
מלכת השושנים - קובנה שושנים

מלכת השושנים – קובנה שושנים

google analytics במתכון זה צפו 16,765 גולשים

מלכת השושנים – קובנה שושנים אליפות! אם כבר קובנה לשבת תנסו את המתכון הזה..

דרוג המתכון

  • (2.5 /5)
  • 4 דרגו

 
מלכת השושנים - קובנה שושנים

הוראות הכנה

  1. מכניסים לקערה כף מלח, מנפים מעל המלח קילו קמח, מוסיפים חצי כוס הסוכר, כף שמרים, , ביצה ו - 2 וחצי כוסות מים פושרים מעט חמימים. (600 מיליליטר - לא יותר!). לשים את כל המרכיבים כ - 5 דקות עד שמתקבלת מסה אחידה ומעט דביקה, מכסים בניילון נצמד למנוחה של רבע שעה.
  2. לאחר רבע שעה משמנים את הידיים עם שליש כוס שמן ולשים למסה אחידה וחלקה. (אם נותר שמן בכוס יוצקים אותו על הבצק)
  3. שוב מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של 40 דקות / עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר שעה משמנים את הידיים ומחלקים את הבצק ל - 4 כדורים. לשים את הכדורים ומוציאים מהם את כל האוויר. משמנים את הכדורים, מכסים אותם בניילון נצמד רופף ומניחים את למנוחה של חצי שעה.
  4. לאחר חצי שעה מפזרים כף קצח בסיר, פותחים כל כדור בצק לעלה גדול ודק, מורחים עליו מרגרינה, מגלגלים כמו רולדה, חותכים לטבעות בעובי כ - 3 ס"מ ומכניסים לסיר (סיר אלומיניום גדול המיועד לגודל המסה). בסיום מפזרים כף קצח נוספת על השושנים וסוגרים מכסה. מניחים את הסיר בתנור על גבי תבנית ואופים עם מכסה שעתיים ב - 180 מעלות.
  5. לאחר שעתיים מוציאים מיד את הקובנה מהסיר ומניחים על גבי רשת. (אני אוהבת את הקובנה קריספית, מיד לאחר האפיה אני מוציאה אותה מהסיר ומניחה לה להתקרר על גבי הרשת - שווה לנסות).

מתכונים קשורים

Translate »