Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

מגולגלות טבעוניות עם ממרח תמרים ואגוזי מלך

google analytics במתכון זה צפו 16,022 גולשים

מגולגלות טבעוניות עם ממרח תמרים ואגוזי מלך. הבצק ממש טריקי. שימו לב לטיפים בסוף המתכון. הם חשובים לאפיה מושלמת.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מדליקים תנור ל - 180 מעלות. מנפים לתוך קערה 500 גרם קמח עם 1 אבקת אפיה. מוסיפים כוס שמן, כוס סוכר, חצי כוס מים, כפית מחית וניל, לשים עד לקבלת בצק נעים למגע ומחלקים לשלושה כדורים. הבצק בהתחלה לא נראה אחיד, הוא מקבל טקסטורה מושלמת לאחר הרידוד. (בימי הקיץ רצוי לעטוף את הבצק בנילון נצמד ולהעבירו למקרר למשך חצי שעה לצינון)
  2. מניחים נייר אפיה על משטח עבודה, מקמחים את נייר האפיה, מניחים כדור בצק על הקמח, מקמחים אותו ומרדדים לעלה מלבני לא דק מידי. מורחים על העלה שכבה דקה של ממרח תמרים, מפזרים 2 כפות אגוזי מלך קצוצים, מגלגלים בעזרת נייר האפיה חצי סיבוב ומהדקים בעדינות את הבצק לבצק שמתחתיו. ממשיכים לגלגל בעדינות את הבצק בעזרת נייר האפיה עד שמתקבלת רולדה, מעבירים את הרולדה לתבנית מרופדת בנייר אפיה, חורצים את הרולדה לעוגיות כמעט עד הסוף. (חשוב מאד לחרוץ את הבצק בתבנית ולא על משטח העבודה, כיוון שהרולדות יתפרקו בעת ההעברה לתבנית)
  3. אופים כ - 30 דקות, מוציאים מהתנור, ממתינים לצינון מוחלט, מעטרים באבקת סוכר ומעבירים לכלי אטום.
  4. דגשים חשובים לאפיה. אם הבצק לא מתגבש למסה אחידה לאחר לישה ממושכת מוסיפים עוד 2 כפות שמן. מרדדים את הבצק לעלה לא ממש דק. אם מרדדים לעלה ממש דק הרולדה תתפרק. הבצק אמור לצאת מהתנור שהוא בצבע לבן. שהיה ממושכת מידי בתנור תגרום לכך שהרולדה תיסדק. חשוב מאד לחרוץ את הבצק בתבנית. אם לא, הרולדות מתפרקות בעת ההעברה לתבנית. ב ה צ ל ח ה !

מתכונים קשורים

Translate »