Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

מאפינס משמש קרמל

google analytics במתכון זה צפו 1,821 גולשים

מאפינס משמש קרמל נמסים בפה, מטריפים. אין דברים כאלה!

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. חוצים 8 משמשים ומניחים בצד. מכינים קרמל - בקלחת לא גדולה, על להבה בינונית מונמכת מחממים חצי כוס סוכר חום דמררה עם 3 כפות מים עד שנעלמים גרגירי הסוכר ומתקבל קרמל נוזלי. מוסיפים 50 גרם חמאה ומנערים בעדינות את הקלחת עד שרואים שהחמאה נמסה. לאחר שהחמאה נמסה מערבבים עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים את חצאי המשמשים, מערבבים בעדינות, מבשלים 5 דקות, הופכים, מבשלים 10 דקות נוספות ומכבים להבה. מסננים את המשמשים מהקרמל ושומרים את הקרמל לשלב מאוחר יותר בקערית (הקרמל הזה יכנס בשלב מאוחר יותר למסה). מוציאים 3 כפות קרמל לקערית אחרת ומניחים בצד (בקרמל הזה יוברשו העוגות לאחר שיצאו מהתנור)
  2. מחממים תנור ל – 180 מעלות טורבו. משמנים בחמאה שתי תבניות אינגליש קייק ומניחים בצד.
  3. מכניסים לקערת המיקסר 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, כוס וחצי סוכר ומערבלים עם וו גיטרה 3 דקות במהירות בינונית. מכבים את פעילות המיקסר ובעזרת מרית מגרדים את הקרם שנדבק לדפנות, למרכז הקערה וממשיכים לערבל.
  4. מוסיפים 4 ביצים בטמפרטורת החדר בזו אחר זו בהפרשים של 2 דקות האחת מהשנייה. (לא מכניסים את כל הביצים יחד למיקסר!) לאחר שחלפו 2 דקות מהקצפת הביצה האחרונה מפסיקים את פעילות המיקסר מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים חצי מיכל יוגורט , כוס קמח תופח, את רוטב הקרמל וממשיכים להקציף במהירות בינונית כדקה / עד שהמסה אחידה ומפסיקים את פעילות המיקסר.
  5. מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים חצי גביע יוגורט, 3/4 כוס קמח תופח הנותר ומערבלים עד שמתקבלת מסה אחידה ללא הבדלי צבע וגושים.
  6. מניחים בתוך כל שקע חצי משמש שהצד החיצוני שלו פונה כלפי תחתית התבנית. ממלאים את השקעים במסה עד 3/4 גובה, מעבירים לתנור ואופים כ – 20 דקות. לאחר 20 עד 25 דקות מבצעים את בדיקת הקיסם. קיסם היוצא מהעוגה עם מעט פירורים מעיד על מאפינס מוכן.
  7. מוציאים את המאפינס מהתנור, מצננים מעט, הופכים על רשת צינון ומברישים בקרמל הנותר.

מתכונים קשורים

Translate »