Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

מאפה סביח

google analytics במתכון זה צפו 29,235 גולשים

מאפה סביח משגע! כל כך פריך וטעים שזה לא יאמן. הרי לכם עוד מתכון שאתם חייבים לנסות. ויש גם סרטון הדגמה.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מדליקים תנור ל – 200 מעלות חום.
  2. פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות לא דקות מידי, בערך ס"מ אחד. בוזקים כף מלח גס ומניחים על גבי רשת חצי שעה לניקוז הנוזלים. לאחר חצי שעה מנגבים בעזרת נייר סופג את המלח והנוזלים שנותרו על החצילים ומניחים בצד.
  3. מכניסים לסיר עם מי ברז 2 תפוחי אדמה בינוניים, 3 ביצים ומבשלים כחצי שעה / עד שתפוחי האדמה רכים. מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי ס"מ אחד.
  4. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן. כשהשמן חם מאד מוסיפים את פרוסות החציל ומטגנים עד שהן מזהיבות משני הכיוונים. בערך 2 דקות מכל כיוון. מנחים את פרוסות החצילים על גבי נייר סופג לספיגת עודפי השמן. (ניתן לאפות את פרוסות החציל במקום לטגנם. מניחים נייר אפיה על תבנית, מרססים בתרסיס שמן, מניחים את פרוסות החציל בתבנית ומרססים גם אותן. אופים ב – 180 מעלות חום עד שפרוסות החציל זהובות משני הכיוונים ומניחים בצד.
  5. פורסים את בצק הפילאס על משטח עבודה, מניחים לרוחב הבצק את המרכיבים בסדר הזה, חצילים, תפוחי אדמה, ביצה, פטרוזיליה, טחינה, אריסה, מלח ומגלגלים. אוספים את השוליים ושוב מגלגלים. מנתקים את גליל הבצק מהבצק הנותר, חורצים 3 חריצים, מורחים ביצה, מפזרים שומשום לבן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. כך גם עם הבצק הנותר (סה"כ כ – 3 רולדות)
  6. אופים 45 דקות, מניחים בצלחת הגשה ומעטרים בקוביות מלפפונים חמוצים, קוביות עגבניה, טחינה ומגישים.

מתכונים קשורים

Translate »