Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

לימונים כבושים

google analytics במתכון זה צפו 6,581 גולשים

לימונים כבושים ביתיים, ללא חומרים משמרים, נהדרים כמאזטים, כתוספת לתבשילים ואפילו בכריכים.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מעקרים צנצת - מרתיחים הרבה מים בסיר גדול, מכניסים צנצנת ומכסה לסיר ומרתיחים 10 דקות. לאחר 10 דקות שולפים את הצנצנת והמכסה מהסיר בעזרת 2 מזלגות, מטים את הצנצנת מטה לתוך הסיר לריקון הנוזלים, מניחים על משטח עבודה ולא נוגעים בה עד שהיא יבשה. מניחים על משטח העבודה את המכסה וממתינים לייבוש מלא.
  2. מכניסים לקערית 1 כוס מלח גס, 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה בשמן, מערבבים היטב ומניחים בצד.
  3. מסירים את קצוות הלימון וזורקים לפח. קולפים את קליפת הלימונים עם רווחים (כמו בסרטון). מכניסים לתחתית הצנצנת כפית גדושה אריסה חריפה, מצפים את פרוסות הלימון במלח גס רק בצד אחד!!!, מנערים מעט משאריות מלח ועורמים את פרוסות הלימון אחד על השני כשהצד עם המלח כלפי מעלה. מניחים את הלימונים בצנצנת עד חצי הגובה ומוסיפים כף נוספת אריסה. שוב, מצפים את הלימונים במלח רק בצד אחד ושוב עורמים בצנצנת וממלאים אותה עד הסוף. דוחסים את כל פרוסות הלימון פנימה ויוצקים על הלימונים הפרוסים כוס מיץ לימון סחוט / ממלאים במיץ לימון לכדי כיסוי הלימונים, לא עד הסוף. מוסיפים כרבע כוס שמן (למניעת היווצרות עובש) וסוגרים מכסה.
  4. משאירים את הצנצנת על השיש 6 ימים, לאחר 6 ימים מכניסים את הצנצנת למקרר.
  5. הערות - זהירות עם המלח!! הפעולה של טבילה עדינה במלח רק מצד אחד וניעור המלח העודף היא חובה! במידה ולא תשמרו על כלל ברזל זה הלימונים יהיו מלוחים, לא אכילים ותאלצו לזרוק אותם לפח. חובה לעקר את הצנצנת למניעת היווצרות עובש. אם יתקבל עובש בפרוסת הלימון העליונה, זה לא קריטי, תזרקו לפח את פרוסת הלימון העליונה, תעבירו לקופסאות חד פעמיות את יתר פרוסות הלימון ותעבירו למקרר.

מתכונים קשורים

Translate »