Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

לחמניות מתוקות עם שקדים וצימוקים

google analytics במתכון זה צפו 11,903 גולשים

לחמניות מתוקות עם שקדים וצימוקים מצופות בדבש עם כוס תה חם נהדרות לשבירת הצום. נפלאות להגשה עם מנות פתיחה ומומלצות לערב ראש השנה.

דרוג המתכון

  • (3 /5)
  • 2 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מכניסים לתוך קערה קילו קמח, מוסיפים 2 כפות שמרים יבשים, כוס סוכר (200 גרם) ומערבבים כדקה.
  2. מוסיפים 3 ביצים, רבע כפית מחלב טחון, כוס +3/4 כוס מים חמימים (420 מיליליטר) ומתחילים ללוש. לאחר 2 דקות לישה מוסיפים בהדרגה חצי כוס שמן (120 מיליליטר) וממשיכים ללוש כ – 5 דקות. לאחר 5 דקות מוסיפים כף גדושה מלח, לשים 2 דקות, מכסים בנילון (אפשר של הקניות) ומעליו מגבת ומניחים להתפחה של שעה / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לאחר שעה מקמחים את הבצק בכף קמח, לשים 2 דקות עד להוצאת האוויר מהבצק, מכסים בנילון (אפשר של הקניות) ומעליו מגבת ומניחים להתפחה של חצי שעה / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. לאחר חצי שעה מדליקים תנור ל –180 מעלות חום. מפזרים על הבצק חצי כוס צימוקים שחורים, חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים ולשים. משמנים מעט משטח עבודה, משמנים מעט את הידיים, מחלקים את הבצק ל – 20 כדורים במשקל של 100 גרם לכדור, מפזרים שקדים מולבנים פרוסים בצלחת שטוחה, מגלגלים את חלקו העליון של הבצק בשקדים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מתפיחים את הבצק כ-20 דקות / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו טורפים בקערית 2 חלמונים, כפית מים וכפית סוכר, מורחים את הבלילה על הבצק והשקדים בעדינות ואופים כחצי שעה / עד שהלחמניות זהובות.
  6. כשהלחמניות יוצאות מהתנור מורחים עליהן דבש בנדיבות בעזרת מברשת סיליקון.

מתכונים קשורים

Translate »