Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

לחם דבש ותפוחים

google analytics במתכון זה צפו 4,148 גולשים

לחם דבש ותפוחים לחג מתוק במיוחד. טעימה אחת ממנו ויש לכם ברכה כל השנה. מצווה לאכול בערב ראש השנה מתוק. למה שלא תכינו את הלחם המתוק הזה? ואל תספרו לי סיפורים שזה הרבה עבודה. עקבו אחר ההוראות ותראו שגם אתם יכולים. ב ה צ ל ח ה!!!

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מקלפים, מגרדים במגרדת דקה מאד תפוח גרנד סמית גדול ומעבירים לכוס אוניברסלית (כוס אוניברסלית מכילה 240 מיליליטר). מוסיפים מים עד סוף הכוס ומניחים בצד.
  2. מכניסים לקערת המיקסר את כל היבשים. 500 גרם קמח לחם, 3 כפות סוכר, כפית מלח, כף וחצי שמרים יבשים ומערבלים במהירות איטית 2 דקות.
  3. מוסיפים 50 מיליליטר שמן חמניות, כוס מים עם רסק מתפוח אחד ששמרתם בצד ומוסיפים בהדרגה רק אם הבצק יבש עוד 3 כפות מים (סה"כ מים כולל רסק התפוחים = 280 מיליליטר. לא יותר!!) מגבירים מהירות ולשים 10 דקות עד שרואים שהבצק נפרד מדפנות המיקסר. הבצק אמור להיות רך ולא דביק. אם הבצק דביק מקמחים מעט, לשים בידיים חצי דקה, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. לאחר שהבצק מכפיל את נפחו מעבירים למשטח עבודה ולשים להורדת הנפח. מעבירים לתבנית לחם או מעצבים בצורת כיכר ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  5. מדליקים תנור ל - 250 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי מלא במים. כשהכיכר מכפיל את נפחו טורפים ביצה עם קורט סוכר במטרפה ומברישים את הכיכר. גוזרים בעזרת מספריים חריצים בראש הכיכר, מפזרים שקדים פרוסים בנדיבות ואופים 10 דקות.
  6. לאחר 10 דקות מורידים את חום התנור ל - 180 מעלות ואופים חצי שעה נוספת. בשום אופן לא פותחים את התנור! לאחר 40 דקות פותחים את התנור, מקישים על תחתית הלחם, אם נשמע קול חלול, הלחם מוכן. אם לא, מחזירים את כיכר הלחם חזרה לתנור ואופים 5 דקות נוספות. מוציאים את הלחם ומניחים על גבי רשת לצינון (חובה!), מברישים בכף דבש וממתינים עד שהלחם ייגיע לטמפרטורת החדר.

מתכונים קשורים

Translate »