Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

לוביה יבשה מהמטבח התימני

google analytics במתכון זה צפו 16,188 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

לוביה יבשה מהמטבח התימני. התימנים מגישים אותה עם אלכוהול והיא מתאדה מהשולחן בשניות.. מתכון פשוט וטעים אש!

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. בוררים, שוטפים ומשרים חצי קילו לוביה למשך הלילה (8 שעות).
  2. מקלפים וקוצצים לקוביות קטנות מאד 2 בצלים גדולים ושיני שום מראש שום שלם (אפשר במאסטר סלייסר אבל צריך להזהר שלא תצא לכם דייסה!) מטגנים את הבצל והשום עד 10 דקות / שהם נעשים שקופים ומעט חומים מכבים להבה. מערבבים מידי פעם.
  3. בסיר רחב, שמתאים לשהיה בתנור במהלך לילה, על להבה בינונית, מביאים לרתיחה חצי קילו לוביה ו - 2 ליטר מים. כשהמים מגיעים לרתיחה מבשלים 5 דקות נוספות, מכבים להבה ומסננים את הלוביה מהמים הרותחים.
  4. מחזירים את הלוביה לסיר, שוב, ממלאים את הסיר במי ברז כך שיעברו את הלוביה לפחות ב 3 ס"מ, מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים כפית מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית כמון, חצי כפית הל ומבשלים שעה וחצי / עד ריכוך הלוביה. טועמים, אם חסר מלח מוסיפים חצי כפית, מערבבים וסוגרים מכסה ולהבה. לאחר שעה וחצי בישול מכניסים את הסיר לתנור שחומם ל - 100 מעלות למהלך הלילה.
  5. אפשר לאכול מיד כשהלוביה מוכנה אולם אין להשוות כלל את טעמה מיד לאחר בישול, לטעמה לאחר ששהתה לילה בתנור. בתמונה הלוביה לאחר ששהתה לילה בתנור.

מתכונים קשורים

Translate »