Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

כרוב ממולא צמחוני / טבעוני

google analytics במתכון זה צפו 9,378 גולשים

כרוב ממולא צמחוני / טבעוני עשיר במרכיבים מפנקים. כי ככה זה שיש במשפחה טבעוניים, תענוג לפנק גם אותם.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מפרידים את עלי הכרוב - מקפיאים את הכרוב למשך 48 שעות. לאחר 48 שעות, מפשירים את הכרוב, מפרידים בקלות את העלים מהשורש ומניחים בצד. את עלי הכרוב שנותרו ולא ניתן למלא בהם בשר קוצצים ומניחים בצד (משתמשים בהם לרוטב).
  2. מכינים את המילוי - משרים כוס וחצי בורגול גס במים רותחים רבע שעה, מסננים מנוזלים ומעבירים לקערה. קוצצים במאסטר סלייסר פלפל אדום, בצל, 12 פטריות שמפניון, עלים מחבילת כוסברה, עלים מחבילת פטרוזיליה ומוסיפים לקערה. חותכים לקוביות ממש קטנות 300 גרם טופו ומוסיפים לקערה. מגרדים במגרדת גסה 2 גזרים מקולפים ומוסיפים לקערה. מוסיפים 2 כפות שמן, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית כמון ומערבבים היטב.
  3. מכינים את הרוטב - פורסים 1 בצל גדול לטבעות ומניחים בצד. בסיר רחב (רצוי סוטאג') על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים חצי מכמות הכרוב הקצוץ שנותר בצד ומערבבים. מבשלים עד שהכרוב מתרכך. לאחר שהכרוב התרכך (לאחר כ - 3 דקות בערך) מוסיפים 800 גרם עגבניות מרוסקות, 100 גרם רסק עגבניות ומערבבים.
  4. מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, 2 כפיות סוכר, חצי כפית פלפל שחור, רבע כפית קינמון טחון, מיץ מחצי לימון, מערבבים, מנמיכים להבה וסוגרים מכסה.
  5. ממלאים את עלי הכרוב - פורסים את עלה הכרוב, מניחים בנדיבות מהתערובת בקצה עלה הכרוב (הקצה שהיה קרוב לשורש), מגלגלים פעם אחת, מביאים את השולים של העלה לאמצע ומסיימים את מלאכת הגלגול. (מגלגלים היטב לאטימות טובה כדי שלא יתפרקו / יתנפחו במהלך הבישול), מניחים על מגש עד שמסיימים למלא את כל עלי הכרוב.
  6. מעבירים את הסיר עם הרוטב ללהבה הכי נמוכה בכיריים ומנמיכים את הלהבה. מסדרים בסיר את הכרוב הממולא כך שחלקו הפתוח וההדוק של עלה הכרוב יהיה כלפי מטה. מפזרים מעל את יתר הכרוב הקצוץ שנותר, מכסים במכסה ומבשלים כשעה וחצי / עד שעלי הכרוב מתרככים.
Translate »