Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

כופתאות חומוס ברוטב חצילים ועגבניות

google analytics במתכון זה צפו 9,157 גולשים

כופתאות חומוס ברוטב חצילים ועגבניות משגע. צמחוני, טבעוני ונפלא כמנת פתיחה.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הרוטב - פורסים 2 גבעולי סלרי ללא עלים לחצאי טבעות דקות ומניחים בצד. חותכים 2 בצלים גדולים וחציל בינוני לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  2. בסיר רחב ונמוך (סוטאג'), על להבה בינוני מחממים 3 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים קוביות בצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את הסלרי ומערבבים, מוסיפים את החציל ומערבבים, מוסיפים 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית שטוחה פלפל שחור, חצי כפית מלח, מערבבים ומטגנים כ - 5 דקות / עד שהחציל מתרכך מעט. מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות מרוכז ומערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים עד שהכופתאות מוכנות. מערבבים מידי פעם.
  3. מכינים את הכופתאות - ממלאים סיר גדול בהרבה מים, מכניסים לסיר כ - 7 תפוחי אדמה בינוניים (קילו+200 גרם) ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה / עד ריכוך. מסננים מהנוזלים ומניחים בצד לצינון. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה במרקם חלק וללא גושים. מוסיפים כוס ורבע קמח חומוס, 2 כפיות כמון, כפית ורבע מלח, לשים ומערבבים היטב. יוצרים כ - 12 כופתאות ומוסיפים לסיר.
  4. יוצקים מהרוטב שבסיר על הכופתאות ומבשלים 40 דקות עם מכסה סגור. מנערים את הסיר מידי פעם.
  5. הערות חשובות: לא הופכים את הכופתאות בזמן הבישול! כל פעם שמכניסים כופתה לסיר יוצקים עליה רוטב. בסיום סוגרים מכסה ומנערים מידי פעם את הסיר. חשוב להכין את התבשיל לפי הסדר במתכון כדי שרוטב יצא מושלם.

מתכונים קשורים

Translate »