כדורי בשר בטעם מתוק חריף

google analytics במתכון זה צפו 38,860 גולשים

כדורי בשר בטעם מתוק חריף – השילוב של מתוק עם נגיעות של חריף ובשר פשוט משגע. אצלי בבית אוכלים את כדורי הבשר הללו בתוספת אורז לבן.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (4.9 /5)
  • 6 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את כדורי הבשר - קוצצים בצל בינוני לקוביות סופר קטנות ומכניסים לקערה. קוצצים דק רבע חבילת פטרוזיליה, עלים מ - 2 גבעולי סלרי ומוסיפים לקערה. מוסיפים חצי קילו בשר טחון, כף אבקת מרק עוף, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, רבע כפית קינמון טחון, 3 כפות פירורי לחם או קמח מצה, כפית מלח, 2 ביצים ומערבבים.
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן כ - 2 דקות. כשהשמן חם יוצרים כ - 12 כדורים מהבשר ומטגנים אותם מכל הכיוונים (ניתן להפוך את כדורי הבשר בקלות בעזרת 2 מזלגות) כשכל כדורי הבשר מוכנים מעבירים אותם לצלחת מרופדת בנייר הסופג לספיגת עודפי השמן.
  3. מכינים את הרוטב - פורסים 3 בצלים גדולים לטבעות ומניחים בצד. בסיר רחב (רצוי טפלון) על להבה בינונית מחממים כף וחצי סוכר חום דחוס (כהה ודביק) עד שהסוכר נמס. כשהסוכר נמס מוסיפים את כל טבעות הבצל ומערבבים כל הזמן עד שהבצל מתרכך. מוסיפים כף צ'ילי מתוק חריף, 2 כפות סויה ומערבבים.
  4. מוסיפים את כדורי הבשר, מערבבים, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 40 דקות. (מנערים את הסיר מידי פעם)

מתכונים קשורים

Translate »