כבד קצוץ

google analytics במתכון זה צפו 6,822 גולשים

כבד קצוץ משגע כמנה ראשונה ונהדר להגשה בערבי שבת וחג.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (3.3 /5)
  • 3 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. פורסים 4 בצלים לטבעות ומניחים בצד. מבשלים 5 ביצים לביצים קשות ומניחים בצד.
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 5 כפות שמן כ - 2 דקות. כשהשמן ממש חם מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים 15 דקות / עד שהבצל נעשה חום שקוף ושרוף מעט בקצוות. מוסיפים כף מחמאה, קילו כבדי עוף ומטגנים עד שהכבדים משנים את צבעם כשהכבדים משנים את צבעם מוסיפים כפית פלפל שחור, כפית מלח ומערבבים. כשהכבדים בשלים מכבים להבה וממתינים לצינון.
  3. מסננים את הנוזלים לקערה אחרת, טוחנים במטחנת בשר את כבדי העוף עם הבצלים והביצים הקשות פעמיים או טוחנים במעבד מזון. מערבבים, מוסיפים את נוזלי הבישול תוך כדי ערבוב ובהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי. טועמים ואם חסרה מליחות מוסיפים עוד מלח. בהגשה מעטרים במלפפונים חמוצים במלח.
  4. הערה: שומרי כשרות תחילה צולים את הכבדים. לא מוסיפים את כל הנוזלים לכבד. רק עד שמתקבלת מסה עסיסית ולא רטובה מידי!

מתכונים קשורים

Translate »