Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

יויו

google analytics במתכון זה צפו 17,559 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

היויו היא עוגיה מטוגנת, פריכה וטבולה בדבש מהמטבח התוניסאי. המתכון באדיבות הבשלנית האלופה הלנה בן חמו. הלנה, תודה.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מנפים 550 גרם קמח ואבקת אפיה לתוך קערה. מוסיפים 2 ביצים, חצי כוס שמן, חצי כוס מים, חצי כוס סוכר ולשים עד לקבלת בצק אחיד, לא דביק ונעים למגע.
  2. מחלקים לכדורים קטנים, יוצרים טבעת - עוגיה קטנה עם חור. ניתן לרדד את הבצק וליצור טבעות בעזרת חותכן עגול התוצאה מצוינת וכל העוגיות יוצאות בגודל זהה.
  3. על להבה בינונית במחבת לא גדולה מחממים כ - 2 כוסות שמן. כשהשמן ממש חם מטגנים את כל העוגיות עד להזהבה. מעבירים את היויו לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  4. כשמסיימים לטגן את כל העוגיות מכניסים לתוך סיר קטן 2 כוסות סוכר חצי כוס מים, מניחים על להבה בינונית, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מוסיפים 2 כפות מיץ לימון מערבבים ומבשלים 10 דקות עד שכל הסוכר נעלם והופך לדבש. מכבים להבה.
  5. כשהדבש מוכן, בעזרת 2 מזלגות טובלים את עוגיות היויו בדבש בזו אחר זו ומניחים בצלחת הגשה. ניתן לעטר את היויו בקוקוס.

מתכונים קשורים

Translate »