חלה משבת לא זורקים

google analytics במתכון זה צפו 5,320 גולשים

חלה משבת לא זורקים! השבת חלפה וכרגיל נשארתי עם שלושת רבעי חלה. למה לזרוק? יש לי פתרון טעים בשבילכם. האמת, מביך עד כמה זה פשוט. תהנו.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. פורסים 3 בצלים גדולים לטבעות ומניחים בצד.
  2. מפוררים חלה לתוך קערה ומרטיבים במים. כל פעם חצי כוס עד שהחלה רטובה. (לא לעשות את החלה בוץ!!!) רק להרטיב וללוש עם הידיים עד לקבלת מסה אחידה ורטובה. הרעיון הוא שלא ישארו חתיכות חלה יבשות. לכן, אין צורך להטביע את החלה במים.
  3. מחממים במחבת נון סטיק 2 כפות שמן. (חובה להשתמש במחבת נון סטיק!) כשהשמן ממש חם מעבירים את כל המסה למחבת ומשטחים בעזרת הידיים כך שכל המסה תהיה באותו גובה. שמים לב, אם יש מעט חלה משתמשים במחבת קטנה, אם נותר יותר משתמשים במחבת רחבה יותר. מהדקים כך שהמסה תכסה את כל התחתית (ועל הדרך תקבל את הצורה המושלמת של המחבת) ומטגנים 3 דקות.
  4. לאחר 3 דקות הופכים את החלה על צלחת ומניחים בצד. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן, טבעות בצל משלושה בצלים ומטגנים 2 דקות. עד שהבצל כמעט שקוף, מוסיפים חצי כפית מלח ומערבבים מידי פעם. הופכים את החלה שבצלחת על הבצלים כך שהחלק הלא בשל יהיה כלפי תחתית המחבת, מטגנים 4 דקות / עד שהבצלים ממש זהובים, הופכים על צלחת ומגישים. לא הופכים את החלה לפני הזמן! היא תתפרק.
  5. בהגשה ניתן לגרד על החלה גבינת פרמז'ן בנדיבות, להכין ביצים קשות, סלט ויש לכם אחלה ארוחה.

מתכונים קשורים

Translate »