Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

חלבה סורית עם פיסטוקים קלויים

google analytics במתכון זה צפו 2,578 גולשים

חלבה סורית עם פיסטוקים קלויים במרקם של ממתק ובטעם מרציפן משגע. כדי לטעום אותה צריך לטוס לסוריה או להכין את המתכון שלי.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. קולים 100 גרם פיסטוקים במחבת כשלוש דקות, מקפיצים, נזהרים לא לשרוף ומניחים אותם בצד.
  2. מניחים את קערת המיקסר על משקל ויוצקים לתוכה 550 גרם טחינה סופר איכותית. מרכיבים וו גיטרה ומתחילים לערבל.
  3. במקביל, מכניסים לסיר קטן 2 כוסות סוכר, חצי כוס מי ברז, 2 כפות גלוקוזה ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. כשהמסה רותחת, יוצקים לתוך המיקסר בעזרת מצקת את מי הסוכר הרותחים לטחינה, כשמסיימים ליצוק את כל הנוזלים למיקסר מוסיפים כף מחית פיסטוק, כפית תמצית שקדים וממשיכים לערבל 10 דקות נוספות עד לקבלת מרקם בצקי חלק.
  4. מרפדים תבנית בניילון נצמד, מניחים על התבנית פורמה בקוטר 20/20, מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים בתוך הפורמה, מעבירים את החלבה לפורמה, דוחסים ומיישרים עד שמתקבלת מסה בגובה זהה. ממתינים לצינון מלא. הופכים על גבי קרש חיתוך ומחלקים למנות.
  5. הערות: בקיץ מאחסנים במקרר, בחורף בחוץ. לקבלת טעם נייטרלי לא מוסיפים תמצית שקדים ומחית פיסטוק. אם אין פורמה מרפדים תבנית קטנה רגילה בניילון נצמד ומכינים בדיוק אותו דבר. הגולוקוזה זמינה כיום בהמון חנויות. כגון סער, מר קייק, קוק סטוק, בקניונים, בחנויות ספייסי או דרך האוכל וכו'.

מתכונים קשורים

Translate »