Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

זנגולה

google analytics במתכון זה צפו 18,256 גולשים

זנגולה מעלפת בדיוק כמו שהיו מוכרים ביפו כשהיינו ילדים. איזה געגוע מתוק לטעמה של ילדות.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (4.4 /5)
  • 4 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הסירופ - בסיר בינוני על להבה בינונית מונמכת מחממים 3 כוסות סוכר עם כוס וחצי מים עד שהסוכר נמס. לאחר שהסוכר נמס מוסיפים מיץ מחצי לימון, 5 טיפות מי זהר (רק אם אוהבים) מבשלים 2 דקות נוספות ומכבים להבה. ממתינים לצינון מלא!
  2. מנפים לתוך קערה 600 גרם קמח. מוסיפים 2 כפות קורנפלור, 2 כפות קמח אורז, 2 כפות סוכר, כף גדושה שמרים יבשים ומערבבים היטב בעזרת כף. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים פושרים ומתחילים ללוש עד שמתקבלת מסה עם מעט גושים. מכניסים בלנדר מוט למסה וטוחנים עד לקבלת מסה דלילה וחלקה. מכסים בניילון נצמד ומשאירים בצד 20 דקות.
  3. מעבירים את המסה לסקוויזר. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כוסות שמן. כשהשמן ממש חם יוצרים זנגולה בעזרת הסקוויזר. יוצרים מעגלים מאמצע המחבת לכיוון השוליים בין 10 ל - 15 מעגלים. מטגנים כדקה מכל צד / עד שהזנגולה ממש זהובה ומעבירים מיד לסירופ הקר. מהסירופ מעבירים לרשת לצינון.
  4. חשוב מאד להעביר את הזנגולות לרשת צינון לצינון מלא! בשום אופן לא עורמים את הזנגולות האחת על השניה בעודן חמות! הן יהיו רכות ולא טעימות. לאחר שהזנגולות הצטננו לחלוטין שומרים בכלי אטום, זכרו, אם הכלי לא יהיה אטום או שהזנגולה לא תעבור לרשת צינון היא תתרכך, תאבד מהקריספיות שלה ואתם תהיו מאד מאוכזבים מהתוצאה.

מתכונים קשורים

Translate »