
האריס ועוף ברוטב אדום

-
- זמן הכנה
- דקות
-
- זמן בישול
- דקות
-
- מנות
- 4
- רמת קושי מורכב
- גודל טקסט
מרכיבים
- 4 או 5 ירכיים עוף
- חצי קילו חיטה
- 4 בצלים גדולים
- כפית פפריקה חריפה
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית גדושה כמון
- חצי כפית כורכום
- כפית גדושה + חצי כפית מלח
- 3 כפות רסק עגבניות
- ליטר וחצי מים רותחים
הוראות הכנה
- בוררים ושוטפים חצי קילו חיטה ומניחים בצד. קוצצים 4 בצלים גדולים לקוביות בינוניות ומניחים בצד. בסיר רחב (שמתאים גם לאפיה בתנור) על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים קוביות מ - 4 בצלים גדולים ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
- מוסיפים לסיר 4 ירכיים עוף כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר. מטגנים 5 דקות / עד הזהבה, הופכים את חלקי העוף, מטגנים 5 דקות נוספות מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים ומנמיכים להבה. מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, כפית פפריקה חריפה, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים 40 דקות.
- לאחר 40 דקות מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים חצי קילו חיטה, כפית גדושה כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית מלח, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים 40 דקות (בשלב הזה טועמים אם חסרה מליחות מוסיפים עוד חצי כפית מלח). מכבים להבה, מדליקים תנור ל - 100 מעלות, מכניסים את הסיר לתנור לשעתיים.
- סועדים: 4
- מוכן תוך: 240 דקות
- קישורים: חגי תשרי, שבת
- סוג מתכון: מטבח טריפוליטאי, מתכונים לעוף
- מרכיבים: בצל, חיטה, עוף
דרג את המתכון

0 אנשים דרגו מתכון זה.
- דרוג ממוצע (0 / 5)
2 תגובות ל האריס ועוף ברוטב אדום
כתיבת תגובה לחץ כאן לביטול התגובה
מתכונים קשורים
חפש
״מקציצות לאושיית רשת״
קוראים לי שפרה נחום, ״תבשילים וחלומות- מרגישים בבית״ הוא האתר שלי ויש לי סיפור מרתק בשבילכם.
הזמינו עוד היום הרצאה מעוררת השראה על נחישות, כוח רצון והגשמה עצמית כדרך חיים.
אספר לכם איך הכל התחיל ואיך שילבתי יזמות עסקית בשגרה היומיומית, ההורות והקריירה.
ההרצאה כוללת מיומנויות פרקטיות להפיכת חלום בכל תחום למציאות.
לפרטים נוספים צרו קשר כאן
רוצים לקבל ראשונים את המתכונים החדשים שלנו?
מתכונים חדשים
-
טורט זברה פרווה
טורט זברה פרווה נוסטלגית רכה וטעימה. חוסלה תוך 24 שעות...
מתכון מאת שפרה נחום | -
סופגניה בטעמי עוגת רד וולווט
סופגניה בטעמי עוגת רד וולווט השילוב של הקרם ופירורי העוגה...
מתכון מאת שפרה נחום | -
עוגת זברה חלבית בחושה
עוגת זברה חלבית בחושה, רכה ועסיסית. מי שלא מכין, מפסיד!...
מתכון מאת שפרה נחום |
מתכונים פופולריים
פוסטים אחרונים בבלוג
קטגוריות
אוכל שילדים אוהבים ארוחות בוקר ארוחות ערב ארוחות צהריים מאפים במחבת מאפים וקינוחים לחגי תשרי מאפים וקינוחי פרווה מאפים מלוחים מטבח טורקי / בלקאני מטבח טריפוליטאי מטבח מרוקאי מטבח עיראקי ממולאים וקציצות מקבץ מתכוני בורגול מקבץ מתכוני בשר טחון מקבץ מתכוני חזה עוף טחון מקבץ מתכוני חצילים מקבץ מתכוני כרוב מקבץ מתכונים עם שקדים מתכוני אוכל רחוב מתכוני אורז מתכוני ירקות מתכונים טבעונים מתכונים לאירוח מתכונים לאירוח חלבי מתכונים לבשר מתכונים לדגים מתכונים ללא גלוטן מתכונים לעוגות מתכונים לעוגיות מתכונים לעוף מתכונים צמחוניים מתכונים של מסעדות מתכוני מאפים מתכוני מרקים מתכוני סלטים סלטים כשרים לפסח סלטים לעל האש עוגות בחושות עוגות בלי הפרדת ביצים עוגות וקינוחי שוקולד עוגות עוגיות וקינוחים כשרים לפסח פסטה ופתיתים קיטניות ודגנים קינוחים
המתכון עושה רושם של תבשיל מעולה.
שאלתי :האם הסיר צריך להיות מכוסה גם בזמן הבישול בתנור?
תודה על תשובתך.
תודה. כן דבורה, הסיר צריך להיות מכוסה גם בתנור.