Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

דבלה

google analytics במתכון זה צפו 3,524 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

דבלה בסירופ מתוק מהמטבח הטריפוליטאי. נהוג להכין אותה בחגים ובשמחות. היא הלהיט של חג פורים והיא כוכבת על בטקסי חינה.

דרוג המתכון

  • (4 /5)
  • 1 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הבצק - מכניסים לקערה 2 וחצי כוסות קמח, כף שמן, כף סוכר, 2 כפות מים, 1 כף חומץ, 3 ביצים ולשים עד לקבלת מסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד כ - 10 דקות (עד חצי שעה).
  2. לאחר 10 דקות מקמחים משטח עבודה, מניחים את הבצק על משטח העבודה, מקמחים ומרדדים אותו דק, דק (מומלץ במכונת פסטה). חותכים בגלגלת משוננת רצועות באורך 30/5 ס"מ, לאחר החיתוך שוב מרדדים דק דק לאורך ומניחים בצד ל - 10 דקות מנוחה.
  3. מכינים את הסירופ - מכניסים לקלחת 2 כוסות סוכר, כוס מי ברז ומניחים על להבה בינונית, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים מיץ מחצי לימון ומבשלים עד שהנוזל שקוף. מבשלים 5 דקות נוספות ומכבים להבה.
  4. כעת, ממשיכים עם רצועות הבצק. בסיר לא גדול על להבה בינונית מחממים חצי ליטר שמן. כשהשמן חם מגלגלים קצה של בצק על מזלג ארוך ומחזיקים ביד את הקצה השני. מכניסים את קצה המזלג לשמן וכל פעם שרואים שהבצק משנה את צבעו ומתנפח מעט מסובבים את המזלג לכיוון שלכם עד לסיום כל רצועות הבצק. מוציאים את המזלג, מטגנים אותו דקה נוספת מכל הכיוונים ומעבירים למסננת לסינון השמן. בסיום הטיגון מעבירים את הדבלות בזו אחר זו לסירופ. הופכים אותן בסירופ כשלוש פעמים ומעבירים למגש.
  5. כשהדבלות מתקררות מפזרים עליהן סוכריות צבעוניות.

מתכונים קשורים

Translate »